Last news in Fakti

27 Декември, 2016 09:36 1 701 2

Полицейската академия променила убиеца на руския посланик

  • мевлют мерт атлънташ-
  • турция-
  • полицейска академия-
  • убиец-
  • руски посланик

Сестрата на Атлънташ разказа за брат си пред в. Хюриет

Полицейската академия променила убиеца на руския посланик - 1
Снимка АП/БТА

Обучението в полицейската академия променило Мевлют Мерт Атлънташ, полицаят, който уби руския посланик в Турция миналата седмица. Това твърди сестрата на починалия офицер пред турското издание "Хюриет".

Сехер О. разказва, че 22-годишният ѝ брат не мечтаел да стане полицай.

"Баща ни почина, когато бяхме малки. Майка ни отново се жени, когато бях на 4 години. Отгледаха ни баба и дядо, защото майка ни работеше. С брат ми се научихме да четем корана по време на посещенията ни в джамията. Аз не продължих с религиозното обучение, за разлика от брат ми, който бе осъден в молитвите. Когато обаче влезе в полицейската академия, той започна да се моли по пет пъти на ден", разказва сестра му.

По думите ѝ Атлънташ не мечтаел да стане полицай. Това решение било взето от семейството, след като той издържал приемните изпити. "Искахме тази работа за него, защото беше сигурна и това училище беше по-евтино от другите училища", разказва тя.

Противно на твърденията, Атлънташ не е учил в частното училище Корфез, за което се твърди, че е управлявано от движението на Гюлен, обяснява още Сехер О, която допълва, че за обучението му е плащала единствено майка им. "Аз бях тази, която се записа в Корфез, не брат ми. Както и да е, в онези дни ФЕТО не съществуваше (Фетхуллахистката терористична организация). Аз и много приятели се регистрирахме в училището през 1999 г.", обяснява още тя.

Сестрата на стрелеца казва още, че семейството му никога не е принуждавало Мевлют да бъде религиозен.

Тя казва, че е контактувала с брат си най-много 5 пъти през последната година.

"Аз не гледах видеото [от убийството] напълно. Гледах го с изключен звук, защото не исках да чуя гласа му. Видях, че той се държи странно във видеото", казва тя и допълва, че не могла да повярва, че убиецът на руския посланик Андрей Карлов, е брат ѝ. Според нея Атлънташ е бил с промит мозък и е нарочно е бил държан настрана от семейството му, което изобщо не е религиозно.

"Някои хора казват, че ние сме го отгледали и възпитали по този начин, но ние не сме. Той не носеше костюм и не знаеше арабски", казва тя.

В интервюто за в. "Хюриет" сестра му споменава и за появата на мъж, идентифициран само с инициа С., за който брат ѝ непрестанно говорел, след като започнал да се променя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорос

    7 1 Отговор
    Абе то и стоян-деса не е мечтал да стане "ТО" ама пуста промивка на мозъка....
  • 2 Българе

    0 0 Отговор
    Дайте да ви обясня.. Фето е организация която е създадена от ЦРУ с цел да се спре влиянието на комунизма сред бедните слоеве на населението през 60, 70 години.. Тя е подготвила кадри които са влезли във всички сфери на обществото
Новини по държави: