Last news in Fakti

22 Декември, 2016 11:49 7 387 20

Назрява скандал? Кой екзекутира руския посланик

  • посланик-
  • русия-
  • убиец-
  • турция
Назрява скандал? Кой екзекутира руския посланик - 1

Назрява скандал. Дипломатически. Скандал, който заплашва да удари по репутацията на Ердоган в частност, така и на Турция като цяло. Лансирана беше удобната версия, че зад атентата стои радикалната терористична групировка „Джейш ал Фатх“. Часове по-късно тя започна да се разпада по шевовете, съобщава сайтът „Гласът на Севастопол“.

Първо член на групировката опроверга изнесената информация. Второ никъде на официалните източници за информация, които се използват от „Джейш ал Фатх“ няма поместен документ за поемане на отговорност.

Основният удар по официалната версия, че убиецът на руския посланик Андрей Карлов е уволнен турски полицай, който е решил да действа, раздразнен от намесата на Русия в Алепо, нанесоха кюрдските журналисти.

Те публикуваха снимка, за която твърдят, че на нея се вижда как Ердоган награждава мъж, който прилича на атентатора от Анкара. Това е доста притеснително на фона на факта, че убиецът може да се окаже, че е служил в елитна полицейска част. Освен това той е бил награден от Ердоган.

По тази причина никой не е обърнал внимание на факта, че убиецът, разпознат като Мевлют Алтънташ, се разхожда зад гърба на руския посланик. Освен това той е бил въоръжен и със служебен пистолет.

Буди въпрос и версията, че полицаят е бил награден предварително за опасната самоубийствена мисия, която е трябвало да изпълни. Все пак не трябва да се забравя въпроса дали властите не са прочистили биографията на Мевлют Алтънташ.

Едно е сигурно, че Ердоган се заигра опасно с радикалните ислямисти и е крайно време да се замислим кой на практика контролира ситуацията в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    18 10 Отговор
    Питайте се каква беше целта?! Изтребител, посланника... Целта беше да се развалят отношенията между Турция и Русия!! И кой има полза от това??? Май след 100 години някои губят влиянието си в Близкия Изток.. Краят на една ера.. Спечелиха Източна Европа но загубиха Близкия Изток

    Коментиран от #3

  • 2 Типси

    19 7 Отговор
    На Хасан и турци нямай вяра, защото са от "правата вяра" !?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    19 5 Отговор
    Има една стара българска поговорка "НА ТУРЧИН ВЯРА ДА НЯМАШ". Всичко останало за исляма, че била мирна религия е пълна лъжа, което се потвърждава и от постоянните атентати по целия свят извършени все от ислямисти. Пред фактите и Боговете мълчат. Така, че не се доверявайте нито на коментатора хасан нито на който и да било да ви промиват мозъците за ислям и всякакви такива глупости. Лелеяната шехерезада я няма и никога не я е имало както няма и летящи килимчета. Всичко ислямско е пълна лъжа и измама за лековерни и доверчиви хорица. Най голямото зло това е ИСЛЯМА и неговите поддръжници, а който им вярва си е за психиатрията.

    Коментиран от #6, #16

  • 5 Хасан

    2 7 Отговор
    Ей вие пък.. Вчера врага беше комунист в ушанка а сега бедния бедуин от пустинята.. С такива разговори 1,5 милиарда мюсюлмани ще минат в Евроазиатския съюз и тогава какво правиме!? Трябва да поддържаме либералния и умерен ислям а не радикалния

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    Въобще който вярва в някаква религия е за психиатрията. Трябвало да отида при попа или ходжата и той щял да направи така че господ да чуел молитвите ми - абе това си е чиста проба "посредник" между теб и "нищото". "Блажени са вярващите" или наивните... То и един цар-политик повтаряше "Вервайте ми" докато прибере едни имоти.
  • 7 ясновидец

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Като си много отворен ходи да дадеш съвет на реджеп да не се обръща към електората си от минаретата, за да му стоварят след това на главата. Като използваш исляма за политика, след това се чуди защо навсякъде гърмят камикадзета.
  • 8 Хасан

    6 10 Отговор
    Религията е опиум -беше казал Маркс.. Май е прав! в умерени количества е лечебен за духа но в големи количества е вреден.. А и има нещо друго ходжата няма функциите на попа. Попа прощава грехове, прави посредничество докато ходжата няма никакви функции освен да поддържа храма и да ръководи молитвите
  • 9 mediator37

    15 1 Отговор
    В Турция животът е отвратителен, което се доказва от първо лице- цели семейства български турци напускат Истамбул, където живеят след изселването си и се връщат в България. Има бум на търсене на апартаменти в Разград от такива семейства. Говорил съм с жени-туркини. Казват без мъж за придружител е абсурд да те пуснат да излезеш на разходка. А ако излезеш имаш неприятности, веднага почват да те задирят и да те мислят за к-рва. Не вярвайте на глупостите от турските сериали- казват- всичко е пълна лъжа. Казват, че в Истамбул надписите на арабски вече са повече от надписите на турски и е пълно с араби, пакистанци и всякакви.
    Ердоганя си осра подредената по едно време държава. Разбуни кошера и ще яде хурката накрая.
  • 10 Хасан

    10 1 Отговор
    То и в Германя беше хубаво, ела да видиш какво е.. Меркел се на.ра.. Хората имат страх вече а и фашизма се надига..

    Коментиран от #11

  • 11 НОСТРАДАМУС

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Казваш, че фашизма се надига значи. Ами това са естествени процеси. Щом исляма се радикализира, прави атентати и убива невинни хора то тогава е нормално да се надигне и фашизма. Не смяташ ли, че е така? Ако исляма продължава с глупостите си то няма да е само в Германия това. Склонен съм да вярвам, че ще започнат да горят бая места обитаващи се от мюсюлмани. Просто е въпрос на време да свърши европейското търпение и тогава ... Мисля дори, че предстои война между религиите, а аз рядко греша в прогнозите си.
  • 12 Хасан

    6 4 Отговор
    Аз това ти казвам.."Вълците от Уолстрийт "това искат.. Някой или някои да се трепят в името на нещо.. За да може те да си натрупат някой и друг милиард долара.. На мен не ми се умира.. Искам да си отгледам децата..

    Коментиран от #17

  • 13 ккккк

    10 1 Отговор
    Как няколко минути чак след стрелбата все още никои не беше нахлул да види какво става...ни охрана ни пазачи...Явно са чакали да си свърши работата и да са сигурни във убииството и тогава да вземат мерки.
  • 14 123

    2 1 Отговор
    само идиоти вярват на аллахакбаровци от идил-миндил...
  • 15 аспарух

    1 1 Отговор
    ....сега ,като няма накаде ,може и Българин да го изкарат тоз.
  • 16 111

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ":

    Източникът на омраза и насилие над неверниците е Корана :
    “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5).
    „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23).
    „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” (71:26)сура „Нух”
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан

    3 0 Отговор
    Аз се питах що българите си разбиха селското стопанство и разграбиха проспериращите предприятия.. От тъпснарство
  • 20 Хитлер

    1 0 Отговор
    Зад всичко стоят ЕВРЕИТЕ . Те противопоставят народите и религите . Между другото религиите са измислени и въведени от евреите . Тези уж джихадисти които вилнеят във света не са истински ислямисти , а долни убийци на които се плаща ое еврейската машина за войни и кръв . Те наводниха Европа със измет с помоща на САЩ,Русия и предателите от ЕС,като Меркел и останалите .
    Всичко може да се оправи само с един голям атом в центъра на Израел , тогава ще мирясат само .
Новини по държави: