Отидете към основна версия

1 246 0

2 януари: Светът в снимки

  • свят-
  • снимки-
  • светът в снимки-
  • 2 януари
Снимки: АП и Синхуа / БТА

Изключително светлинно шоу се провежда в китайския град Хоншу, провинция Хъбей.

В небето над северния китайски автономен регион Вътрешна Монголия тази вечер, след залез-слънце, можеше да се наблюдава един интересен астрономически феномен. Венера и Марс се подреждат така, че ярко се открояват от двете страни на тънкия полумесец на Луната. Явлението се виждаше много добре от град Хоххот, столица на автономния китайски район.

Студовете, които сковаха Близкия Изток, принуди палестинските селскостопански работници в Бейт Лахиа, Ивицата Газа, да покрият редовете, насадени с ягоди, за да ги предпазят от измръзване по време на беритбата.

Снегът и студът продължават да сковават много части на Европа. На върха на върха на 880-метровата планина Фелдберг, близо до Франкфурт, Германия днес се стелеше гъста мъгла, която принуди собствениците на заведения там да не гасят външното осветление.

Зимните студове не пожалиха и френската столица Париж, където ледени висулки покриха скулптурите на фонтана на площад Конкорд. Местните власти обявиха оранжев код заради студеното време.

Въпреки че зимата е в разгара си, едно малко двегодишно афганистанче от гръцкия бежански лагер Инофита, смело седна в леген с вода, за да бъде изкъпано.

Днес в Турция бяха погребани някои от жертвите на терористичната атака, която окървави новогодишната нощ.

Военен парад, в чест на последния кубински лидер Фидел Кастро, се състоя днес на площад Революция в столицата Хавана. В марша участваха военни и партийни активисти, както и хиляди кубински студенти. На транспарантите, които носеха се четяха думите: "Ние сме Фидел".

Дни след настъпването на новата 2017 г., която бе посрещната с пищни тържества и фойерверки по цял свят, една част от света вече се готви трескаво за посрещането на Китайската Нова година. Новата 4714 г. ще настъпи на 28 януари и ще премине под знака на петела. Тя се празнува в страни и територии, където живеят значителен брой китайци, включително Китай, Хонконг, Макао, Тайван, Сингапур, Тайланд, Камбоджа, Индонезия, Малайзия, остров Мавриций и Филипините.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини