2 Януари, 2017 20:13 1 223 0

2 януари: Светът в снимки

  • свят-
  • снимки-
  • светът в снимки-
  • 2 януари
2 януари: Светът в снимки - 1
Снимки: АП и Синхуа / БТА

Изключително светлинно шоу се провежда в китайския град Хоншу, провинция Хъбей.

2 януари: Светът в снимки

В небето над северния китайски автономен регион Вътрешна Монголия тази вечер, след залез-слънце, можеше да се наблюдава един интересен астрономически феномен. Венера и Марс се подреждат така, че ярко се открояват от двете страни на тънкия полумесец на Луната. Явлението се виждаше много добре от град Хоххот, столица на автономния китайски район.

2 януари: Светът в снимки

Студовете, които сковаха Близкия Изток, принуди палестинските селскостопански работници в Бейт Лахиа, Ивицата Газа, да покрият редовете, насадени с ягоди, за да ги предпазят от измръзване по време на беритбата.

2 януари: Светът в снимки

Снегът и студът продължават да сковават много части на Европа. На върха на върха на 880-метровата планина Фелдберг, близо до Франкфурт, Германия днес се стелеше гъста мъгла, която принуди собствениците на заведения там да не гасят външното осветление.

2 януари: Светът в снимки

Зимните студове не пожалиха и френската столица Париж, където ледени висулки покриха скулптурите на фонтана на площад Конкорд. Местните власти обявиха оранжев код заради студеното време.

2 януари: Светът в снимки

Въпреки че зимата е в разгара си, едно малко двегодишно афганистанче от гръцкия бежански лагер Инофита, смело седна в леген с вода, за да бъде изкъпано.

2 януари: Светът в снимки

Днес в Турция бяха погребани някои от жертвите на терористичната атака, която окървави новогодишната нощ.

2 януари: Светът в снимки
2 януари: Светът в снимки

Военен парад, в чест на последния кубински лидер Фидел Кастро, се състоя днес на площад Революция в столицата Хавана. В марша участваха военни и партийни активисти, както и хиляди кубински студенти. На транспарантите, които носеха се четяха думите: "Ние сме Фидел".

2 януари: Светът в снимки

Дни след настъпването на новата 2017 г., която бе посрещната с пищни тържества и фойерверки по цял свят, една част от света вече се готви трескаво за посрещането на Китайската Нова година. Новата 4714 г. ще настъпи на 28 януари и ще премине под знака на петела. Тя се празнува в страни и територии, където живеят значителен брой китайци, включително Китай, Хонконг, Макао, Тайван, Сингапур, Тайланд, Камбоджа, Индонезия, Малайзия, остров Мавриций и Филипините.

2 януари: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА