Отидете към основна версия

6 337 31

Ким Чен-ун: Ракетата е подарък за американските копелета

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • сащ-
  • ракета-
  • подарък-
  • копелета

Подарък за Деня на независимостта

Снимка: БТА/ AP

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун заяви, че изстрелването на ракетата е било „подарък“ за 4 юли за „американските копелета“, съобщи „Ню Йорк поуст“.

Напрежението на Корейския полуостров отново се повиши, след като Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета, която падна в Японско море.

„Американските копелета няма да са много щастливи от този подарък, изпратен им на 4 юли. Трябва от време на време да им изпращаме такива подаръци, за да ги отървем от скуката“, заяви Ким Чен-ун, цитиран от севернокорейската държавна телевизия.

Часове след изстрелването на ракетата американският президент Доналд Тръмп попита севернокорейците в Туитър „няма ли какво по-хубаво да правят с живота си“. Държавният глава призова Китай да усмири своите съседи.

От Пентагона обявиха, че имат готовност да защитят себе си и своите съюзници от заплахата в лицето на Северна Корея. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън нарече изстрелването на ракетата „нова ескалация на заплахата“.

След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп на няколко пъти посочи, че иска да сложи край на провокациите на Северна Корея. Държавният глава заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея.

През месец април американският президент изпрати бойна армада кораби към Корейския полуостров, което бе прието като провокация от Пхенян. Севернокорейците твърдят, че САЩ и техните съюзници се готвят за инвазия в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: