Last news in Fakti

5 Юли, 2017 07:16 13 875 32

САЩ отговориха на Пхенян! Изстреляха свои ракети

  • сащ-
  • ракети-
  • изстрелване-
  • отговор-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • напрежение

Американците и Южна Корея демонстрират сила

САЩ отговориха на Пхенян! Изстреляха свои ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати и техните съюзници от Южна Корея отговориха на Северна Корея, която изстреля балистична ракета, съобщи Washington Post.

Американците и южнокорейците изстреляха свои ракети в териториалните води на Южна Корея в отговор на „дестабилизиращите и незаконни действия на Северна Корея“, обявиха от Тихоокеанското командване на американските въоръжени сили.

Вашингтон и Сеул обявиха, че продължават да бъдат ангажирани със запазване на мира в региона. САЩ посочиха, че са в готовност да отговорят на провокациите на Пхенян и да защитят своите съюзници.

„Имаме готовност да защитим себе си и нашите съюзници от нарастващата заплаха, използвайки пълния набор от възможности, с които разполагаме“, заяви говорителката на Пентагона Дана Уайт.

По-рано държавният секретар Рекс Тилърсън също осъди изпитанието на Северна Корея. Той нарече изстрелването на ракетата „нова ескалация на заплахата“ и предупреди, че Вашингтон никога няма да приеме Северна Корея, въоръжена с ядрени оръжия.

Пхенян обяви, че успешно е тествал междуконтинентална балистична ракета. Напрежението на Корейския полуостров за пореден път достигна високи нива.

Севернокорейската ракета падна в Японско море, след като прелетя 933 километра. Това бе поредният опит на Пхенян, който предизвика остри реакции от световни лидери. Американският президент Доналд Тръмп призова Китай да усмири своите съседи. Китай е най-близкият съюзник на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    89 32 Отговор
    Хаааххаа егати и резила за САЩ-мерят си ги със изостаналата и гладна С.Корея. Толко закани-няколко пъти америте казваха че търпението им свършило--ххаахаахххааа
    Поне да бяха свалили една ракета на Кимчо-та да си оправдаят заканите и парите които взимат от Япония и Ю.Корея...-абе цирк-тотален цирк излезнаха че са американците-палячовци.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Ким

    28 5 Отговор
    Дано сев. курейците да са видели, че ракетите са цопнали в техни води!
  • 3 onq s konq

    44 46 Отговор

    До коментар #1 от "Абе празни кратуни са":

    "Меренето" не е между САЩ и "гладна С.Корея" а МЕЖДУ САЩ И ОГРОМЕН КИТАЙ който икономически и военно е зад С.Корея НО ТАКА,ЧЕ РУСИЯ ДА ГЛЕДА ОТ ПЪРВИЯ РЕД ДОКЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ НЕЩАТА...и да си направи изводите!Тия работи обаче ти не ги разбираш и възниква въпроса-"кой е празната кратуна"?

    Коментиран от #5

  • 4 Мони

    54 22 Отговор

    До коментар #1 от "Абе празни кратуни са":

    САЩ отдавна станаха за смях със Кимчо. Пропагандираха че живеят още в 19 век но сега седът и гледат като нас.ани как жълтия лудак си стреля и не му пука от американските самолетоносачи. Направо прасчо направи американците за резил.
  • 5 Хаахххххааааааа

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Това за Китай и Русия го кажи на Путин и Си--вчера бяха в Кремъл. Отвори им очите. Уникален си "професор".

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    22 56 Отговор

    До коментар #5 от "Хаахххххааааааа":

    Аз на Путин нищо не мога да кажа,щото е под достойнството ми да говоря с него.Ти обаче спокойно можеш да си поприказваш със снимката му която вероятно приветливо те гледа от стената над леглото ти.И не съм "професор" ,а "АКАДЕМИК" -понял?

    Коментиран от #7, #11

  • 7 бачо Киро

    41 13 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Стига ме занимава с Кремъл и Путин. Кой те знае теб, че си жив въобще човеве? Какво става с битовата престъпност и доходите на хората?Пълна мизерия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дядо Либен

    34 6 Отговор
    Така е, наборе.Ушанки, комунисти, Лади, беенвета и нам ко още.А това, че затъваме все поввечеи повече не е важно.
  • 10 Morgoth

    41 9 Отговор
    Не знам какъв отговор е това при условие, че Северна Корея си разработва ракетата, а САЩ всички ги знаят, че отдавна имат ракети. Още повече да правиш същото кога го наричаш "дестабилизиращите и незаконни действия" е леко шизофренично.
    Друго щеше да е, ако бяха свалили ракетата при навлизане в Японски води. Интересният въпрос обаче е могат ли да го направят?
  • 11 Татко ти

    33 8 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Хахахахахахаах,под достойнството му било,хахахахахаах.Абе смешо,той Путин изобщо не те знае има ли те на тоя свят.Единственото вярно в коментара ти е,че наистина нищо не можеш да кажеш на Путин.Той е президент на Русия,а ти си нещастен трол,тоест-никой.

    Коментиран от #22

  • 12 Бай хой

    25 10 Отговор
    Колко милиарда искаха говедарите от ю.корея за таад? Ми кво свършиха тия тхаах? Кимчовите ракети лекинко минават и подминават таадите та цопват безопасно и необезпокоявани в международни води.
    А и един въпрос колко километра са успели да прелетят краварските пиратки преди да паднат и в каква посока? Че миналата година едни хамерикански пиратки изстреляни от британци потеглиха към сащ и за малко да улучат.

    Коментиран от #15

  • 13 Кики

    27 6 Отговор
    Това, че САЩ изстрелват ракета на някъде си не е добре. Ю.Корея не трябва да позволява това,защото напрежението ще се покачва. На всяка американска реакция Ким Чен реагира три пъти по - остро!
  • 14 Грую

    23 5 Отговор
    Трябва и ние да изстреляме ракети. Само че нали нарязахме СС на скрап и гръмнахме зарядите им на Змеево, та останаха само ракети против град, но нейсе каквото имаме това. Огън.

    Коментиран от #16

  • 15 Morgoth

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Отвори една карта и ще видиш, че ракетата не минава над Южна Корея или която и да било друга чужда земя, лети само над Японско море и пада в него.
    Балистична ракета се сваля при излитане или при падане като и в двата случая задачата е трудна. Разработките за сваляне на балистични ракети в полет поне до сега са скъпи и неефективни.
    Американските THAAD имат радиус на действие от 200км и височина на стрелба до 150км. Корейската ракета е минала далеч извън обсега им и като дистанция и като височина. Съвсем друг е въпроса дали ще се справят с нея, ако бъде насочена към Сеул.

    Коментиран от #18, #19

  • 16 Morgoth

    16 1 Отговор

    До коментар #14 от "Грую":

    Имаме хубави китайски римски свещи :)
  • 17 един

    16 9 Отговор
    Да живее Ким Чен Ин!

    Коментиран от #28

  • 18 Бай хой

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    А пачему тогиз говедароолу са плюнчеше че ще сваля всяка изстреляна от с.корея ракета? Ми чи крава бойс поискаха от ю.корея повече пари от цялата програма на сър Ким. Бааасс, тия са нагли рекетьори без мотори.

    Коментиран от #25

  • 19 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "Morgoth":

    Значи искаш да кажеш че ,ако тази ракета носеше ядрен боезапас ,то нищо не може да се направи ,защото е изстреляна към морето в посока Япония. Значи Япония може да бъде удавена от гигантското цунами. А подводници и самолети тогава как ще се спират. Защо са похарчени трилиони , една четвърт от флота на САЩ е там , и не може да се обезвреди една единствена ракета,а при война ,ракетите ще летят със стотици. Колкото до Сеул, той се намира на 30-тина километра от Сев. Корея, и няма нужда от ракети. Обикновени артилерийски снаряди и реактивни установки , заредени с каквото не трябва , спокойно се справят с това разстояние , и без възможност да бъдат прихващани.

    Коментиран от #24

  • 20 pInochet

    25 8 Отговор
    Дето се казва ЕВАЛА на корейците.
    Една суверенна държава може да си прави ракети и атомни бомби.Кой е дал право на щатите да определят кой може и кой не.
    Преди да станем подлоги и ние имахме някоя ракета.........
    Сега каквото и да плямпат ФАЩ няма да посмеят нищо да направят защото как се спират стотина ракети изстреляни едновременно?ПЪЯ

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Патето Яки

    4 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Американците и южнокорейците изстреляха свои ракети в териториалните води на Южна Корея....

    Бях си помислил че южняците и сащ нямат ракети и затова квичат но ....
  • 24 Morgoth

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    До колкото знам е имало разработки за изкуствено цунами, но май необходимата мощност е от категорията на термоядрения синтез - нещо от което Северна Корея е много далеч. Иначе голямата истерия заради ракетите им е точно заради това - много са трудни за сваляне. Шансове разбира се има и в реални бойни действия, ако има подходящ кораб на под стотина километра от целта ще се пробват.
    Корейците нямат на разположение стотици от тези ракети, а и технологията им е тепърва прохождаща. Ракетите ще носят по една бойна глава и надали ще имат добра защита от прихващане. Може да се предположи, че няма да имат попадения. Но не може да се гарантира.
  • 25 Morgoth

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Това което политиците казват си има определна аудитория за която са преценили че ще го хареса. Полуистини, преувеличавания, подвеждания, нереалистични обещания - всичко това им е в репертоара.
    Би било наистина много ефектно ако им свалят ракетата. Това би показално много по-голямо надмощие от това да пльоснат собствена ракета в същото това море. Само че има риск да не успеят и тогава срамът ще е голям. Предполагам риска просто не си струва.
  • 26 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "бачо Киро":

    Ние сме загинали от векове никой не те брой за живи човеци както виждаш
  • 27 dedo

    8 7 Отговор
    удри Кимчо.....бии краварите.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Читател

    4 6 Отговор
    Много ми е гот, като видя кремълски журналисти и кремълски тролове на едно място!
  • 30 Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гостер":

    Алилуя, алилуя! Палете фойерверките.
  • 31 Пепо

    0 0 Отговор
    Възниква естествения въпрос, кои от двете страни са идиоти ? Правилно, и двете стари не се различават по начин на мислене и действие. Да живеят идиотите!
  • 32 Пачико

    2 0 Отговор
    "ангажирани със запазване на мира в региона"
    Май се налага северна корея да се ангажира със запазване на мира в региона. Щото много навлеци са се навъдили.
Новини по държави: