Отидете към основна версия

1 337 10

Държавата, която най-много поддържа тероризма

  • тръмп-
  • иран-
  • позиция
Снимка: АР/БТА

Иран е държавата, която няма равна на себе си в плановете за поддръжка на тероризма. Това обвинение по адрес на Техеран направи президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се очаква по-късно да произнесе реч посветена на Иран. Изявлението той направи по време на заседание на Асоциацията, представляваща американските избиратели, симпатизиращи на консервативните възгледи.

САЩ започват да подобряват отношенията си с Исламабад. „Аз нееднократно съм заявявал, че Пакистан неимоверно е експлоатирал дълги години отношенията с нас, и те отново започват да ни уважават като страна, наравно като с други държави”, каза Тръмп.

Според президента на САЩ американската администрация създава нови партньорства, чиято цел е от една страна да се създаде мир, а от друга да се предприемат решителни действия срещу тези, които заплашват американците. „САЩ винаги ще поддържат своя добър приятел и партньор – Израел”, казва Тръмп.

Американският президент за пореден път предупреди за намеренията да бъде неутрализирана заплахата от страна на радикалния ислямски тероризъм и да запази санкциите срещу Куба и Венецуела. Санкциите ще продължат, докато тези две държави „не възстановят политическата и религиозна свобода на своите народи”, беше категоричен Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини