Отидете към основна версия

3 020 30

Иран се тресе. Правителството е в паника

  • иран-
  • протести-
  • правителство

Още загинали и арести в масовите протести в страната

Полицай е бил застрелян, а още трима души ранени по време на протестите в Иран през последния ден, съобщи ТАСС.

Демонстрациите срещу правителството започнаха през миналата седмица. Причината е социално недоволство , причинено от повишаване на цените на тока.

Това е първи случай на убит полицай, от както протестите започнаха. В град Наджафабад нарушител е открил огън с ловна пушка. Той е убил полицая и е ранил още трима души.

Правителството в Иран вече осъди подкрепата към протестиращите, която президентът на САЩ Доналд Тръмп изказа. От началото на демонстрациите бяха арестувани 450 души.


"Смелите иранци излизат масово на улиците. Те искат свобода. Искат справедливост. Искат основни свободи, каквито са им отказвани от десетилетия. Злият режим на Иран пилее милиарди долари за разпространяване на омраза. Пожелавам късмет на иранския народ в търсенето на свобода“, заяви израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Вече изтекоха и криптограми от разговорите в иранското правителство. От тях личи паника сред управляващите, които все по-усилено обсъждат как да погасят недоволството.

От началото на протестите броят на загиналите е достигнал 22 души. В различни части на страната са избухнали и контрапротести в подкрепа на правителството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини