Last news in Fakti

31 Декември, 2017 11:12 2 921 6

Иран скочи на Тръмп

  • иран-
  • протести-
  • доналд тръмп

Протестите в страната продължават

Иран скочи на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Протести обхванаха Иран за трети пореден ден, съобщи РИА Новости.

Десетки студенти протестираха в Техеран, обявявайки се срещу режима на управление. Протестите започнаха след решение за увеличаване на цените на тока в страната от началото на седмицата.

В същото време в страната се проведоха и контрапротести в подкрепа на аятолах Али Хаменей и насочени срещу САЩ. Хиляди души демострираха в различни части на страната.

Американският президент Доналд Тръмп вече разкритикува сблъсъците с полицията в страната.

"Много информации за мирни протести на ирански граждани, на които им е дошло до гуша от корупцията на режима и разхищаваното от него богатство на страната за финансирането на тероризма в чужбина. Иранското правителство трябва да уважава правата на народа си, включително правото да се изразява. Светът наблюдава!", написа Тръмп в профила си в "Туитър".

Иранските власти реагираха и определиха твърденията на Тръмп като „лъжливи‘.

„Иранският народ отхвърля опортюнистичните коментари на президента Тръмп или на американските официални лица“, заявиха от иранското външно министерство.

Размириците в Иран са най-големите през последните години. Десетки от недоволните бяха арестувани от местната полиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве

    16 2 Отговор
    Хайде и там "цветна" революцийка или Майданче им се иска на накои ма ония налагат с тоягите ! То ако не бяха пуснали полицаите в Киев само с по една палка срещу тълпата / нарочно/ и там нямаше да има Майдан а щяха да бъдат пометени от полицията но това е друга тема !
  • 2 СссереМ

    5 25 Отговор
    Аятоласите ги чака съдбата на Кадафи и Садам,да си траят там че ....
  • 3 да се вземе предвид

    24 4 Отговор
    САЩ пак са платили и надъхали някои хора в Иран за да съборят неудобното им правителство, обаче просто не са познали. Краварите са бита карта, каквото и да направят не могат да променят това, а колкото повече се напъват толкова по-бързо затъват.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 за матряла

    13 1 Отговор
    "дошло до гуша от корупцията на режима и разхищаваното от него богатство на страната "
    То се знае,че краварите са вдигнали мерника и на иранския петрол. Ама не можаха да си присвоят нищо от там, защото това правителство не дава! Ауу колко е лошо това правителствооо...
    Прав е съфорумника ни с коментара си #1! Да Украйна е друга тема, но формулата прилагана в Иран е същата!
  • 6 Гербераси долни

    3 0 Отговор
    И тук е долу горе същото вдигат ни тока и корупцията се шири ,а се водим демокрация и странното е че сме зле но никой не протестира.