Last news in Fakti

3 Януари, 2018 17:08 3 531 17

Гвардейците на революцията: Ситуацията вече е под контрол

  • иран-
  • техеран-
  • хасан рохани-
  • генерал мохамад али джафари-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция

Командващият най-елитната част от въоръжените сили на Иран обяви край на уличните безредици и протести

Гвардейците на революцията: Ситуацията вече е под контрол - 1
Снимки: БТА/АР

Най-висшият командир от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) - елитната част от въоръжените сили а Иран - генерал Мохамад Али Джафари обяви край на безредиците в страната, предаде ТАСС.

"Нашите врагове трябва да знаят, че отправянето на военни заплахи или заплахи за нашата сигурност не действа срещу Иран, - каза той. - Днес можем да обявим за прекратяване на безредиците и пораженията от метежа".

По-рано друг представител на КГИР, Рамезан Шариф, заяви, че полицията и силите за вътрешна сигурност "напълно контролират обстановката в столицата Техеран и в други градове на Иран, където имаше улични протести".

Гвардейците на революцията: Ситуацията вече е под контрол

Антиправителствените демонстрации в страната започнаха на 28 декември в израз на недоволство от ръста на цените и обхванаха редица места. При сблъсъците загинаха най-малко 20 човека, включително полицаи. Над 450 души бяха арестувани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логопеда

    39 11 Отговор
    Струва ми се че с Иран Сащ ще налапат много голяма кука, вече имат толкова много врагове че само по население ги превъзхождат, без да броим Китай и Русия

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    24 12 Отговор
    100%има хамериканска намеса ама на тех е позволено да се местят в работите на другите суверенни държави. Що не излезте от Бтв Босфор телевизия да ни обяснят през какви сървъри какво е преминало както с Република Каталуния
  • 4 Бесен Язовец

    34 7 Отговор
    Браво поздрави така се действа с платени ,, патриоти" бой и само бой е формулата на успеха
  • 5 Японеца

    32 5 Отговор
    Иранците са хванали организаторите, некое нпо я на шорошчето, я на братята симити!
    Всичко е ясно, разузнаването си е свършило работата, не е спало като сирийското(=5г. война) и украинското(майдан и 2г.разруха).
  • 6 ххх

    24 9 Отговор
    Иранците са религиозни хора,няма как шепа платени демократи да ги подведат.Победата на Аятолласите е очевАдна.
  • 7 Скорпион29

    33 8 Отговор
    Браво браво тия иранците не си поплюват танкове, гвардия с АК-47 бойни патрони така се прекършва платен преврат.Гласът на Д.Сорос беше смазанннн
  • 8 СССРБАРЕТА

    26 5 Отговор
    Сорос пак удря на камък хахахахаха!!! В Русия не му се получи, в Сирия не му се получи, в Турция не му се получи а сега и в Иран!

    Коментиран от #11

  • 9 Георги Мишев

    18 5 Отговор
    Преброяване на соросоидта в Иран.
  • 10 КЕтайците

    7 1 Отговор
    Ем, ний им споделихме опит.
  • 11 Дони

    11 17 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБАРЕТА":

    Човек , тук става въпрос за гладни хора, къде видя Сорос.Това са хора притиснати от бедноста в Иран не е като в емирствата, Кувейт и С. Арабия който са осигурили висок стандарт на поданниците си и където е пълно с гастарбайтери от бедните арабски страни Египет , Иемен и т.н. Все на политика го избивате.Я по кротко.

    Коментиран от #16, #17

  • 12 некойси

    13 3 Отговор
    Дали евреите не се опитват да спретнат поредната революция?
    Бих казал да не се закачат с персите ... не са залък за тяхната уста.
  • 13 стоян георгиев

    6 11 Отговор
    иранците издигаха плакати че не искат да се бият в сирия и че проблема не е в сирия ,а ви иран.глада както и воината на иран в ирак и сирия изтощава иран.там има много светски настроени хора които трябва да се крият заради убежденията си.на много вече им е писнало.тва няма как да го организира сащ или израел които нямат никакъв достъп до иран,но другарите тук не спат,готови да защитят шиитските ходжи от лошия европеиски съюз и лошите щати.другари призовете иран да ни удари с ракети или отновно да се взривяват тук иранци.патриотизма ви винаги е бил на високо ниво ,другари!
  • 14 ХАСАН

    8 2 Отговор
    Любимците на Запада Арабските емирства,Саудицка арабия също са диктаторски и религиозни но за разлика от Иран петрола и газта се контролира от Запада! А иранците ги национализираха и-не дават на западни фирми!
  • 15 СссереМ

    3 14 Отговор
    Пролетта цъфти в Иран,догодина Русия или Турция ,ще видим какво ще реши Президента Тръмп,а вие си пикайте срещу вятъра не ни пречите.
  • 16 човекоядец

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дони":

    Брей пък този КЪФ човеколюбец се извъди! Направо се разплаках! В СК ядат трева, в Иран умират от глад, диктатор тук, диктатор там! Добре, че сте козашките подлоги, че да ми отворите очите! Че и пример ми дават със СА и Кувейт! Ама и това не било политика, човещинка било! Смешко!
  • 17 OMG WTF

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Дони":

    На простите БГ русорасти навсякъде им се привиждат шорош и дългата ръка на х'американците. Горките, толкова са промити, че мозъчетата им не могат да проумеят, че някой може да иска по-добър живот. Че на някой може да му е дошло до гуша от разни диктаторчета. Че на някой може да му е писнало да живее в 13 век или да живее като крепостен селянин. Простите русорастчета просто са свикнали на тези неща, свикнали са на мизерно съществуване. Те не могат да живеят без някой бащица, който да им казва кое е правилно и кое е грешно, и как да живеят. А в същото време този бащица се е оял с милиарди долари. :)