4 Януари, 2018 09:18 1 451 4

"Хизбула": Външни сили стоят зад протестите в Иран, но ще останат излъгани

  • хизбула-
  • иран-
  • хасан насрала-
  • башар асад-
  • мохамад али джафари-
  • доналд тръмп

Лидерът на шиитското движение омаловажи важността на последните събития в ислямската република

"Хизбула": Външни сили стоят зад протестите в Иран, но ще останат излъгани - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на ливанското шиитско движение "Хизбула" Хасан Насралла заяви, че надеждите на президента на САЩ Доналд Тръмп за протестното движение в Иран ще бъдат разочаровани, предаде ТАСС.

Тръмп подкрепи протестите в Иран от последните дни, а в един от туитовете си изрази задоволство, че "иранците най-сетне действат срещу бруталния и корумпиран ирански режим".

Вчера командващият Гвардейците на иранската революция Мохамад Али Джафари обяви края на протестното движение, което започна на 28 декември срещу икономическите проблеми и властите. В съпътствалите го прояви на насилие бяха убити 21 души, а стотици бяха арестувани.

"Няма повод за безпокойство. Ставащото в Иран е под контрол", увери Насрала, чието движение се финансира и въоръжава от Техеран.

"Надеждите на Тръмп бяха разочаровани, както и надеждите на израелците и саудитците, които залагаха на по-масови протести, които да свалят режима и да предизвикат хаос в Иран", каза той в интервю за бейрутската телевизия "Ал Маядин".

Насрала заяви още, че сегашното недоволство в Иран не е политически мотивирано като това от 2009 г., а е предизвикано от фалита на някои банки и фирми. Това недоволство обаче се експлоатира от външни сили като САЩ, Израел и Саудитска Арабия, каза той, цитиран от Reuters.

Насрала заяви, че няма опасност от промяна във външната политика на Иран за подкрепата му за "съпротивителни движения" в региона.

"Хизбула": Външни сили стоят зад протестите в Иран, но ще останат излъгани

"Хизбула" и Техеран воюват на страната на сирийския президент Башар Асад в започналия през 2011 г. конфликт в близкоизточната държава, в който са убити над 340 000 души.

Насрала съобщи, че се е срещнал с Асад преди няколко седмици, без да даде подробности. Той увери, че изтеглянето на бойците на "Хизбула" от Сирия зависи от сирийските власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    5 4 Отговор
    Той да не си напълни името в гащите , че гладните хора много не мислят.
  • 2 ТРОЛ

    2 5 Отговор
    Проклет да е исляма! педофили
  • 3 Русчуклия

    6 2 Отговор
    Кравабой'овете искат да свалят правителството в една изключително богата на петрол държава, това е ясно! " Подкрепят" безредиците и искат да си сложат марионетки на власт, за да си смучат от тези блага и това е повече от ясно! Гледаме го тоя филм (де да беше филм!) и всичко вече е очевАдно! Ама защо го правят? Ами защото дългове на краволандия вече достигнаха около 20 трилиона долара и от 2001 година насам бюджета им не е давал профицит за да има надежда за намаляване на дълга! Изход? Кражба! На едро! Пример? Арабската пролет! Ескалация на напрежението, продажба на оръжия, сменяне на правителства, и смучене на благата с "благоволението" на новото правителство! Държене под напрежение платежоспособни държави и прилагането на формулата "аз ще те пазя", ще ти струва едикаквоси и в крайна сметка едиколкоси! Пример? Напрежението на корейския полуостров! И много други факти, за които можем да разберем ако знаем мащаба и истината става ясна..
    https://money.bg/economics/dvete-darzhavi-koito-sa-natovareni-s-polovinata-ot-globalniya-dalg.html
  • 4 KOREKTOR

    5 2 Отговор
    И ся КРАВАРИТЕ КУХОГЛАВИ АЛЧНИ, ПОДЛИ И КРЪВОЖАДНИ на кое цветенце ще кръстят ПОРЕДНАТА СИ ИЗНЕСЕНА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ?

    ДЕ-Е-Е-Е един по-здрав от Ким Чен Ир ДЕ-Е-Е-Е-Е-Е!!!