Отидете към основна версия

3 755 8

Нова мода - ученици гълтат капсули за пералня (ВИДЕО)

  • tide pod challenge-
  • капсула-
  • пералня-
  • предизвикателство

Похапването на перилен препарат се счита от тийнейджърите за върховно предизвикателство

Сред подрастващите се появи нова опасна мода, състояща се от гълтането на капсули за пералня, което може да завърши в спешното отделение на някоя болница, пише британският в. Daily Mirror.

Похапването на капсула с перилен препарат се счита от тийнейджърите за върховно предизвикателство и те пускат постоянно в YouTube своите изяви. Новият тренд, изправил на нокти родителите, е кръстен Tide Pod Challenge.

В клипoвете се вижда как младоците поглъщат пъстроцветните капсули, които би трябвало да се пускат в само в пералнята заедно с дрехите.

Лекарите предупреждават, че новата мода е много опасна, тъй като перилният препарат в капсулите е отровен и може да причини големи здравни проблеми на "смелчаците". Първите признаци на отравянето са повръщане и разстройство. По-големи количества водят до затруднено дишане и до прием в спешното.

Компанията, произвеждаща капсулите, изрично предупреждава те да не се поглъщат. При случайно гълтане на препарата, фирмата препоръчва да се пие вода или прясно мляко и веднага да се потърси медицинска помощ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: