Отидете към основна версия

3 455 5

Сестрата на вожда заминава за Олимпиадата (СНИМКИ)

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • пьончан-
  • ким йо-чен

Ким Йо-джон, висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на КНДР в Пьончан

Снимки: БТА/АР

Сестрата на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун ще посети Южна Корея за Зимните олимпийски игри в Пьончан, съобщи министерство на националното обединение в Сеул, цитирано от Reuters.

Ким Йо-чен, която е висш кадър на Корейската трудова партия, ще е част от делегация на високо равнище, очаквана в петък в Южна Корея. Тя отговаря за пропагандната дейност на управляващите.

Делегацията на Пхенян в Южна Корея ще се ръководи от председателя на парламента Ким Йон-нам. В нея влизат също председателят на севернокорейския Спортен комитет Чхуе Хюи и ръководителят на екипа на КНДР в преговорите с Южна Корея И Сон-гуон.

Включването на Ким Йо-чен в делегацията е от голямо значение, тъй като тя е не само сестра на севернокорейския лидер, а и член на ръководството на управляващата Корейска трудова партия, се казва в изявление на южнокорейското министерство на националното обединение.

Визитата й обаче може да предизвика напрежение между Сеул и Вашингтон, тъй като миналата година тя беше поставена в черен списък на финансовото министерство на САЩ за нарушения на човешки права и цензура, а Чхуе е включен в санкции на ООН със забрана за пътуване.

Йо-чен е заместник-директор на отдела по Пропаганда и агитация на Корейската трудова партия, който отговаря за идеологическите послания в медиите, изкуствата и културата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: