Last news in Fakti

7 Февруари, 2018 08:12 2 764 9

Северна Корея: Продължаваме с ракетите

  • северна корея-
  • ядрена програма-
  • пхенян-
  • южна корея

Разработваме собствено ядрено оръжие, за да гарантираме националната си сигурност, твърдят от Пхенян

Северна Корея: Продължаваме с ракетите - 1
Снимки: БТА/АР

Плановете на САЩ да разработват ядрено оръжие, в това число тактически бойни глави със заряди с малка сила, споменати в новата ядрена доктрина на Вашингтон, както и изявленията за възможна употреба на ядрено оръжие в случай на неядрено нападение говорят за това, че американският президент Доналд Тръмп "търси ядрена война".

Това се казва в цитирана от севернокорейската агенция КЦТА позиция, предаде ТАСС.

В изявлението, което е на Института по въпросите на САЩ към министерството на външните работи на Северна Корея, Съединените щати са наречени "престъпна ядрена държава", станала единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие и е "изсипала ядрена катастрофа на главите на няколкостотин хиляди души" в Хирошима и Нагасаки.

Според Пхенян - Вашингтон се придържа към неотклонна политика "на осъществяване на своя честолюбив замисъл за световно господство на основата на пълно ядрено превъзходство".

Северна Корея: Продължаваме с ракетите

Това, както заявява авторът на коментара, потвърждава справедливостта в подхода на Пхенян да разработва собствено ядрено оръжие, за да гарантира националната си сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kvzkghxjckhcjccn

    19 4 Отговор
    БРАВО
    КИМИ СТРЕЛЯ ПОД РОКЛЯТА НА БАЙ ДОНЧО
  • 2 антиседераст

    9 5 Отговор
    Ким ще оправи САЩисаните един път за винаги и ще спаси света от тази империя на злото
  • 3 Северна Корея

    5 10 Отговор
    Колко сте жалки СК . Вие, самите сте най голямата заплаха за националната ви сигорност.
  • 4 no name no face no number

    2 3 Отговор
    Хората са много любезни пил съм чай в тяхното посолство , просто така се получи помогнах на едни техни футболни съдии.
  • 5 Тръмп

    6 9 Отговор
    Ако САЩ са "престъпна ядрена държава", защо и дребното човече иска да е такава? :) :) Японците бяха по-диви от корейците, но им дойде акъла с две бомбички! Кимчо ще улегне и без новите ни бомби, само изчакайте година-две да озверее народа от глад и всичко ще си дойде на мястото за един ден! :) Помнете ми думата! :)

    Коментиран от #9

  • 6 Тони

    3 6 Отговор
    Заглавието трябва да бъде, продължаваме да гладуваме

    Коментиран от #8

  • 7 Барчо

    3 1 Отговор
    Ако в СК беше глад и мизерия, както се тиражира непрекъснато се чудя защо не сме чули до сега за някакво въстание или за някакви стачки, дори и да са осъществени от малка група хора???? Някой да се е замисли защо подобно нещо не се случва???? Колкото и да е тиранична властта, колкото и да ги държат, няма как да не се случи нещо такова, стига действително да умират от глад, както се разправя. Да си спомним китайския площад в комунистическата държава. Хем не бяха умряли от глад.
  • 8 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тони":

    И така да е, въпреки че дълбоко се съмнявам. Заглавието ще е сигурно по-вярно да бъде така: Умрелите от глад първобитни севернокорейци продължават да се подиграват със великите американци, които пък от своя страна ги хвана диярия.
  • 9 Fuck the USA

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тръмп":

    Време е вече някой природен катаклизъм да затрие Империята на злото - ФАЩ. за доброто на целия останал свят.
    Специален поздрав за всички почитатели на Кравария:
    https://www.youtube.com/watch?v=Ea1ff6jhdRc
Новини по държави: