Last news in Fakti

2 Февруари, 2018 10:21 4 718 9

Северна Корея отправи предупреждение към САЩ

  • сащ-
  • северна корея-
  • предупреждение-
  • олимпийски игри-
  • напрежение-
  • южна корея

Страстите на Корейския полуостров не стихват

Северна Корея отправи предупреждение към САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Северна Корея предупреди Съединените американски щати, че с разполагането на атомни самолетоносачи и планирането на военни учения веднага след Зимните олимпийски игри заплашват подобряването на отношенията между двете Кореи, предаде „Асошиейтед прес”.

Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви, че ООН не трябва да мълчи пред „опасната игра на американците за влошаване на обстановката във и около Корейския полуостров и тласкане на целия свят към вероятна ядрена война”.

В писмо до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш севернокорейският дипломат обвини американските власти, че подвеждат общественото мнение с твърденията, че междукорейският диалог е резултат от санкциите и натиска на Вашингтон.

Напрежението между Северна Корея и Съединените американски щати остава високо сред серията ядрени и ракетни изпитания на режима на Ким Чен-ун. Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с „огън и ярост”, ако продължи с провокациите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    44 8 Отговор
    САЩ не искат мир на корейския полуостров!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Max

    12 42 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И правилно, комунистическата пасмина трябва да бъде изтрита от лицето на земята. Всички видяха , а някои още гледат до какво ги води твърдия комунизъм.
  • 3 Петко

    30 6 Отговор
    А ти мах какво си видялО нещо убаво от фащ? И за твое сведение комунизмът не е творение на държавите, в които е бил наложен, а на тези, които държат федералния резерв. И те чрез своите банки са го финансирали. После се "борят" срещу него. Целта е една : ОГРАБВАНЕ на държавите и поробване на населението им. И не се прави на Господ да казваш кой да живее и кой не. Зад компа много се правят на велики инак пред тежка ситуация напълват гащите. Ами някой да каже да те унищожи? Давай го по - трезво.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фащ имат право навсичко точка!

    5 18 Отговор
    Те се месят и правят войни ,където си поискат! Те са властелина на планетата Земя!а всички са длъжни да се съобразяват с тях!
  • 6 Гост

    5 8 Отговор
    1989 г. - Жириновски казва "Победихме комунизма. Идва ред на православието"

    Коментиран от #7

  • 7 Дони

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Комунизма замениха с Путин, ами православието с какво?
  • 8 Дони

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Петко":

    Петко къде четеш тези интересни теории.Или са твой разсъждения.Защото ако са твой ,обърни сериозно внимание на менталното си здраве!

    Коментиран от #9

  • 9 Миле

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дони":

    Принципно не е доказано, че Ленин е немски агент, но тази теза е много популярна. Факт е обаче, че Ленин пристига в Русия при положение, че Германия и Русия са все още във война. Факт е също така, че Ленин работи заедно с немското военно командване в продължение на години преди пристигането си в Русия. Така че има хляб за конспирации.
Новини по държави: