Отидете към основна версия

39 425 64

Ердоган: Ще горите в ада

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • пкк-
  • сирия
Снимка: БТА/АР

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отново изостри тона срещу поддръжниците на Кюрдската работническа партия (ПКК), предупреждавайки ги, че ще „свършат в ада“, и обещавайки, че военните на Анкара ще продължат операциите срещу тях в Сирия и Ирак, пише вестник Hurriyet.

„Ще продължим борбата си в рамките на стратегията, която сме определили. Благодарим на всяка партия, която ни подкрепя в тази борба. На тези, които говорят като ръководители на терористични организации, казваме – ще свършите в ада", заяви Ердоган в рамките на митинг на управляващата „Партия на справедливостта и развитието“ в югоизточната провинция Сирт.

Ердоган направи коментарите само ден, след като обвини Франция, че подстрекава „терористите“, като ги „посреща“ в Елисейския дворец в Париж, при това на фона на протеста от страна на Анкара, съюзник на Франция в НАТО, за подкрепата, която тя демонстрира към Сирийските демократични сили (СДС).

На 30 март френският президент Еманюел Макрон се срещна със сирийска делегация, включваща представители на „Народни отряди за отбрана“ (YPG) и „Партията на демократическия съюз“ (PYD), давайки им гаранции за подкрепата на Париж за стабилизиране на Северна Сирия от дейността на „Ислямска държава“ в региона.

Според Анкара YPG е пряко свързана с ПКК и поради тази причина на 20 март тази година стартира операция „Маслинова клонка“ в района на сирийския град Африн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: