9 Април, 2018 11:02 2 836 1

Париж за ударите в Сирия: Не сме ние

  • франция-
  • сирия-
  • дума-
  • източна гута-
  • еманюел макрон

Франция отрича да е нанасяла удар по военната база на режима в Сирия

Френската армия не е бомбардирала базата на сирийския режим Т-4, разположена в района между Хомс и Палмира. Това заяви генералният щаб на френските въоръжени сили, предаде AFP.

"Не сме ние", каза говорителят на генералния щаб полковник Патрик Стежер.

Френският президент Еманюел Макрон обяви вчера "че се координира" с американския си колега Доналд Тръмп относно действията, които ще бъдат предприети в отговор на предполагаемата химическа атака, извършена на 7 април в град Дума в Източна Гута.

В миналото Макрон бе казал на няколко пъти, че ако се потвърди, че в Сирия са били използвани химически оръжия, то това ще доведе до френски удар.

По-рано говорител на Пентагона, както и още един американски представител, отрекоха да имат нещо общо с удара, нанесен по военната база в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    16 0 Отговор
    Еса е момента докато още не могат да се разберат кой е бил да излезе 2 крачки пред строя БАТ БОЙКО и смело да заяви "НИЕ БЯХМЕ,ЗАЩОТО ГО МОЖЕМ"!Оооо...какви какви яки ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕВРОФОНДОВЕ ще светнат по сметките ни на минутата затова че поемаме вината и спасяваме "некои държави" от неудобното положение:)
Новини по държави: