Дарън Макгрейди, бившият главен готвач на британската кралица Елизабет Втора, разказа за забранените храни в Бъкингамския дворец, както и за кулинарните пристрастия на Нейно Величество, пише електронното издание "Метро".
На трапезата на монарха били забранени храните с високо съдържание на въглехидрати - паста, ориз и картофи. Освен това на главния готвач било наредено да не добавя в ястията лук и чесън, за да нямат кралските особи лош дъх в устата след хранене.
Кралицата обича стекове й да са добре изпечени, а не да са по-сурови. Любимите й блюда задължително включват масло и сметана. Често тя си поръчва и ястия, приготвени на грил, както и салата. Освен това, когато Елизабет Втора си похапва банан, тя не го консумира цял, а го разрязва с нож и го яде с вилица.