Отидете към основна версия

4 488 33

Финландия не се страхува от Русия

  • саули нийнистьо-
  • финландия-
  • страх-
  • русия-
  • балтийски

Русия няма причини да ни напада, смята финландският президент

Снимка: Shutterstock

Финландският държавен глава Саули Нийнистьо заяви в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, че не вижда заплаха в лицето на Русия, тъй като няма причина тя да атакува страната му, съобщи РИА Новости.

С тези думи Нийнистьо обясни защо Финландия няма намерение да се присъедини към НАТО. Освен това той изрази съмнения, че Русия може да представлява заплаха за балтийските страни. „Съмнявам се, че Русия ще атакува балтийските държави и също няма причина да атакува Финландия", каза президентът на Финландия.

Нийнистьо подчерта, че Москва зачита позицията на Хелзинки, а наличието на разногласия не пречи на поддържането на контакти. „Русия знае нашата позиция, но не се опитва да я промени. Тя знае, че ние можем да бъде много упорити, но и в такива ситуации да се поддържа отношения с Руската федерация съвсем не е трудно“, добави той.

Държавният глава припомни какъв съвет даде на американския си колега Доналд Тръмп преди заседанието му през юли с руския президент Владимир Путин. „Трябва да бъдете много внимателни, когато се срещате с Путин, той винаги е много добре подготвен. Много добре“, каза Нийнистьо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: