16 Септември, 2018 15:36 4 479 33

Финландия не се страхува от Русия

  • саули нийнистьо-
  • финландия-
  • страх-
  • русия-
  • балтийски

Русия няма причини да ни напада, смята финландският президент

Финландия не се страхува от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Финландският държавен глава Саули Нийнистьо заяви в интервю за „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, че не вижда заплаха в лицето на Русия, тъй като няма причина тя да атакува страната му, съобщи РИА Новости.

С тези думи Нийнистьо обясни защо Финландия няма намерение да се присъедини към НАТО. Освен това той изрази съмнения, че Русия може да представлява заплаха за балтийските страни. „Съмнявам се, че Русия ще атакува балтийските държави и също няма причина да атакува Финландия", каза президентът на Финландия.

Нийнистьо подчерта, че Москва зачита позицията на Хелзинки, а наличието на разногласия не пречи на поддържането на контакти. „Русия знае нашата позиция, но не се опитва да я промени. Тя знае, че ние можем да бъде много упорити, но и в такива ситуации да се поддържа отношения с Руската федерация съвсем не е трудно“, добави той.

Държавният глава припомни какъв съвет даде на американския си колега Доналд Тръмп преди заседанието му през юли с руския президент Владимир Путин. „Трябва да бъдете много внимателни, когато се срещате с Путин, той винаги е много добре подготвен. Много добре“, каза Нийнистьо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей тия са психопати

    17 58 Отговор
    Едно време са ги драли като ярета и са ги окачвали по границата
    Уланките са се посирали

    Коментиран от #3

  • 2 Инкогнито

    76 11 Отговор
    Финландия е държавата в най добра позиция от гледна точка че Русия я охранява безплатно дори нямат нужда от армия!!

    Коментиран от #5

  • 3 ОлигУфрен

    54 14 Отговор

    До коментар #1 от "Ей тия са психопати":

    Едно време ушанките ги направиха държава! А кой се е посирал, победения или победителя, ти си избери!

    Коментиран от #8

  • 4 El comandante

    69 8 Отговор
    Бре имало и умни хора!А пък Аз си мислех че всички са дженъри в западнаЛа европа!
  • 5 goni

    48 9 Отговор

    До коментар #2 от "Инкогнито":

    Отношенията Финландия-Русия са много интересни! Прав си че не и трябва армия! Тя няма да и помогне. Само излишен харч!
  • 6 арогантен

    66 2 Отговор
    Финландия има най-добрата образователна система в света, следователно решенията на финладските политици са много добре обмислени. Финландия е уникална като държава, в положителния смисъл.
  • 7 моко бъчвата

    21 48 Отговор
    Руснаците само като чуят за Симо Хаюха и се насират.
  • 8 сноу

    43 10 Отговор

    До коментар #3 от "ОлигУфрен":

    Те и от тази територия направиха държава България, ама помиярите докато не я оскубаха ,налапаха ,оплюха ,издоиха,окрадиха и се изср-ха отгоре и, няма да си седнат на продажните задници.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Руските свине

    17 35 Отговор
    Си го получиха по пълна програма през финската война 1939/40 година. Загубиха над половин милион войници, 3500 танка и 550 самолета, така, че още им държи влага.

    Коментиран от #11, #33

  • 11 Капиталистически шантонери

    35 8 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    А САЩ у Виетнам загубиха 2000 000 войници 150 000 танка 9000 самолета и 22 000 вертолета за 6 г.!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Един

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "Капиталистически шантонери":

    Ихааа,че брътвежи.

    Коментиран от #15, #22

  • 13 Ядеитн

    18 6 Отговор
    Както казват у Русията - "Курица не птица, Финляндия не заграница". Финландците нека си опичат акъля - немой да ги мисли. Да си опичат акъля и наште, че у Русията казват същия мохабет и за Болгария. Да не ви пишувам кво се дума за Булгаристана у Туркията. Америката е далече, ама Русията и Туркията са близо!

    Коментиран от #14, #18

  • 14 Българин

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "Ядеитн":

    Скрий се бе мусор!
  • 15 goni

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Един":

    Лошото е че е прав! Вярваш не вярваш Виетнам няма загубена война! Хич не се заблуждавай по невинният вид на виетнамците, да не говорим за виетнамките!:) На тия са се опитали да се изредят всички световни сили, без Русия! Никой не е успял! А, да и германците не са се пробвали!:)
  • 16 M. A. G. A.

    10 24 Отговор
    Неграмотните русофили са се размечтали пак! Финландия има много добра армия и в момента. А през,, Зимната война "1939г и през ВСВ, финландците спукаха от бой съветската армия при съотношение 1:20.Това е страната с най-много въздушни асове на глава от населението! Ютилайнен е най-успешен от тях.
  • 17 Историк

    9 13 Отговор
    Фините не се плашат защото още през 1939 година предателската пета колона на Москва бе ликвидирана, а с руските агресори ще се справят с помощта на Запада.
  • 18 1944

    10 19 Отговор

    До коментар #13 от "Ядеитн":

    били сме и турците и руснаците. ако се наложи пак ще ги ритаме. и финландците отупаха добре наглата мечка.

    Коментиран от #19

  • 19 НКВД

    26 4 Отговор

    До коментар #18 от "1944":

    Така ги бихме съседите че загубихме Западните покрайнини, Беломорска Тракия, Северна Добруджа!! Айде да не ги биеме повече че България да не стане София окръг! И с това приятелство с Германия може е да се свиеме до община Люлин!!

    Коментиран от #20

  • 20 1944

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "НКВД":

    не сте толкова много еничарите, колкото ви се иска. и сте слабички. само на лозунги го докарвате, ама докато плащат. че олп се вдига, а петрола и рублата падат. завлякоха и братята ви от анадола.
  • 21 Спасов

    20 1 Отговор
    Браво на финландския държавен глава!!!
  • 22 С бъртвежа

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Един":

    Аааааа, господине-. Вие първи започнахте
  • 23 СссереМ

    6 11 Отговор
    Абе да не се закачат с фините че пак ще ядат дървото.

    Коментиран от #25

  • 24 Крокодила Гена

    7 15 Отговор
    Моля не говорете нищо лошо за Русия !!! Все пак в България има много болни путкинофили. За тях Русия е над всичко. Те признават само историята в която винаги Русия е победител. Финландия си пропусна шанса да ги превземе през 70 и 80 години.Зная че сега много историци стоят в недоумение затова ще поясня. Понеже са технологично много равити ,(говоря за руснаците ) като пуснеха финл. хладилници, печки,перални цяла Русия заставаше на опашки. Военни,милиция всичко живо тичаше да чака. Тогава беше момента за хладилник и печка щяха да продадат и майка си. Ако някой от младите путкинофили не ми вярва нека попита дядо си как се купуваше нафтова печка през 70те в НРБ. А за тези които обичат истината ще кажа само,:Финките са велик народ и макар че са ги превъзхождали многократно великите рашки са яли бой.Скоро имаше док. филм за най добрата финл. снайпериста.
  • 25 goni

    9 0 Отговор

    До коментар #23 от "СссереМ":

    Готин! Знаеш ли какво е населението на Коми?!:) Чувал ли си за угрофините и знаеш ли с кого са най близки?! Тия хора никога не са водили война! Участвали са във всички воини, който е водила Империята, но никога не са започнали такава! Мястото и хората са много интересни, ако имаш желание и възможност го посети! Предполагам че ще ти хареса!:)
  • 26 финланд

    4 9 Отговор
    рашките да си припомнят началото на 40 -те години .колко бяха груз 200. брябва да си помислят колко са велики
  • 27 Цар Освободител

    8 2 Отговор
    Зимната война 1939та се води при минус 40 градуса. Линията Манерхайм е теоретично непревземаема. И въпреки това финландците бяха победени и загубиха половината си територия - Карелия и Куоми. Освен това напомням че те затвориха блокадата на Петербург от север и така са виновни за смъртта на един милион ленинградчани - старци, жени и деца. Петербург е тяхната столица. Не е имало държава Финландия преди Русия да им даде независимост.

    Коментиран от #29

  • 28 един от всички

    6 2 Отговор
    Ама то отдавна си е ясно за всички,че Финландия не се страхува от евентуално руско нападение. То и логически е ясно! Например,вече седем десетилетия ги канят и дори натискат да ги вземат в НАТО (в последните години натискът беше особено силен),но финландците успяват да устоят (засега).А какви са причините- вероятно едната е,че те съществуват като държава благодарение на Русия,и по-специално на Ленин,който,след като раздробил единната руска държава на 15 съюзни републики,и още 70-80 автономни републики,краища,области и пр, предложил на всяка,който иска сам да поеме отговорността на собственото развитие и управление,може да стане отделна държава,а който иска съвместно да направят съюз (Съветски съюз),може да се включи в него...И тогава Финландия изпратиха заявление,че не искат да се включат в бъдещия съюз,и Ленин тогава им подписа Указ за отказ от територия и предоставяне на правото им на независима държава.И затова днес в Хелзинки има паметник на Ленин. Така че,Финландия,също като нас,дължат съществуването си като държава,единствено и благодарение на Русия. Затова изглежда,че никога не искат нещо против тях. И още нещо -ами те са много горд народ и си държат за своята независимост,затова отказват натовската окупация,не са като нас дупедавци...!Освен това,много добре знаят,че Русия никога не напада първа,ала тежко му на този,който я нападне нея. Финландия не иска да е полето за водене на война с Русия,затова и не иска членство-логично е! Затова сега подго
  • 29 M. A. G. A.

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "Цар Освободител":

    Никой не е карал на сила Сталин да напада Финландия през зимата. Освен това лятното настъпление на червената армия през 1944г към Финландия се оказва по-неуспешно от,, Зимната война "за рашките. За това финландците се оказват единствените не окупирани от СССР в източната Европа.
  • 30 Симо Хаюха

    3 6 Отговор
    Финландия няма от какво да се страхува ,защото е асоцииран член на НАТО ,а скоро и пълноправен. А НАТО има тежки пестници , даже и малоумните жожета го знаят

    Коментиран от #32

  • 31 патриотъ

    5 0 Отговор
    Нормален политик с нормално мислене!Политик,който мисли за народа и страната си и не иска държавата му да става полигон на Нато!Конфронтацията с Русия не е донесла нищо хубаво на никого и няма да донесе,затова с руснаците не трябва да се конфронтираме,а да живеем в добри отношения.В цялата си история русия само се е защитавала и никога не е нападала някого първа-това трябва да е ясно на всички!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мамицути Шъйбе

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Руските свине":

    Ако прочетеш малко история ще разбереш , че Финландия губи войната и капитулира , а Русия и отпори половината територия , ама четенето за теб е трудно
Новини по държави: