Отидете към основна версия

3 938 13

Туитър изригна срещу „психопата“ Тръмп

  • грег джанфорте-
  • психопат-
  • доналд тръмп-
  • гняв-
  • туитър

Заваляха критики към президента

Снимка: БТА/ AP

Психопат с много последователи - така бе наречен президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър след поредното му скандално изказване, този път в подкрепа на нападение на политик срещу английски журналист.

На митинг в Мисула, щата Монтана, президентът похвали конгресмена от същия щат Грег Джанфорте за това, че през май 2017 г. на предизборен митинг просна политическия кореспондент на в. "Гардиън“ Бен Джейкъбс. Вината на журналиста? Задал въпрос за здравната му политика като кандидат за Конгреса. Впоследствие Джанфорте бе избран, но и осъден на обществен труд за нападението си.

В четвъртък Тръмп не само похвали действията на конгресмена, но и пусна шегички, че хватката му вероятно е оказала решаващо влияние върху гласоподавателите. Президентът декларира, че всеки, който е способен на подобно нещо, е "мой човек“. "Той е чудесен човек, корав тип“. От трибуната той дори показа с жестове как Джанфорте премята репортера, както на времето самият Тръмп се изяви на кеч ринга, като "преби" собственика на кеч федерацията WWE Винс Макмеън в бутафорен побой.

Туитър избухна с възмутени коментари на изказването на президента в разгара на скандала с изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги, за когото се предполага, че е бил убит по заповед на престолонаследника на Саудитска Арабия. "Това беше престъпление. Джанфорте се призна за виновен, осъден на обществен труд, на лечение на гнева и глобен“, написа Стив Тома. "Тръмп е психопат. С много последователи“, захапа го известният американски икономист и политолог Джефри Сакс. "Джанфорте е престъпник. Той се призна за виновен. Президентът поздравява престъпник за извършено престъпление“, добави кореспондентът на "Ню Йорк Таймс“ Бинямин Апелбаум.

Самият Тръмп не само не се извини или съжали за казаното ("Не, не, не, изобщо“, отговори той на въпрос на репортер са Си Ен Ен), а обяви митинга за невероятно успешен, и нарече Джанфорте "чудесна личност“. Самата "чудесна личност" и "корав тип" Джанфорте отричал до последно пред съда да е правил хватка на Джейкъбс, но за негово нещастие, имало предостатъчно видеозаписи на хулиганската му проява, предаде Канал 3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини