20 Октомври, 2018 08:46 3 919 13

Туитър изригна срещу „психопата“ Тръмп

  • грег джанфорте-
  • психопат-
  • доналд тръмп-
  • гняв-
  • туитър

Заваляха критики към президента

Туитър изригна срещу „психопата“ Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Психопат с много последователи - така бе наречен президентът на САЩ Доналд Тръмп в Туитър след поредното му скандално изказване, този път в подкрепа на нападение на политик срещу английски журналист.

На митинг в Мисула, щата Монтана, президентът похвали конгресмена от същия щат Грег Джанфорте за това, че през май 2017 г. на предизборен митинг просна политическия кореспондент на в. "Гардиън“ Бен Джейкъбс. Вината на журналиста? Задал въпрос за здравната му политика като кандидат за Конгреса. Впоследствие Джанфорте бе избран, но и осъден на обществен труд за нападението си.

В четвъртък Тръмп не само похвали действията на конгресмена, но и пусна шегички, че хватката му вероятно е оказала решаващо влияние върху гласоподавателите. Президентът декларира, че всеки, който е способен на подобно нещо, е "мой човек“. "Той е чудесен човек, корав тип“. От трибуната той дори показа с жестове как Джанфорте премята репортера, както на времето самият Тръмп се изяви на кеч ринга, като "преби" собственика на кеч федерацията WWE Винс Макмеън в бутафорен побой.

Туитър избухна с възмутени коментари на изказването на президента в разгара на скандала с изчезналия саудитски журналист Джамал Хашоги, за когото се предполага, че е бил убит по заповед на престолонаследника на Саудитска Арабия. "Това беше престъпление. Джанфорте се призна за виновен, осъден на обществен труд, на лечение на гнева и глобен“, написа Стив Тома. "Тръмп е психопат. С много последователи“, захапа го известният американски икономист и политолог Джефри Сакс. "Джанфорте е престъпник. Той се призна за виновен. Президентът поздравява престъпник за извършено престъпление“, добави кореспондентът на "Ню Йорк Таймс“ Бинямин Апелбаум.

Самият Тръмп не само не се извини или съжали за казаното ("Не, не, не, изобщо“, отговори той на въпрос на репортер са Си Ен Ен), а обяви митинга за невероятно успешен, и нарече Джанфорте "чудесна личност“. Самата "чудесна личност" и "корав тип" Джанфорте отричал до последно пред съда да е правил хватка на Джейкъбс, но за негово нещастие, имало предостатъчно видеозаписи на хулиганската му проява, предаде Канал 3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барбериан

    30 6 Отговор
    Това е либерално-соросоидната демокрация! Това са Евро-атлантическите ценности!
  • 2 Анти седераст и анти джендър

    27 2 Отговор
    Проститутките на Ротшилдите имат морал на улично куче.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Добро утро 😡Ротшил/инфопси

    3 0 Отговор
    Спонтанна демокрация -Уикипедия bg. m. wikipedia .org
    (на английски Emergent democracy) е определение за интернет феномен, който играе все по-голяма роля в обществения живот и се отразява на демократичните принципи. Става дума за блокове, форуми и социални мрежи, които набират популярност и осигуряват среда, в която политическата критика без бизнес интереси зад нея намира обществена изява.
    Много често (понякога с доказано основание) политиците и медиите са обвинявани, че манипулират обществения интерес според нуждите на определени среди. Според някои, именно спонтанната демокрация е на път да преодолее това препятствие в интерес на обществото и свободата на словото.
    ❤️Доналт Тръмп е héros ❤️
  • 5 Така де

    13 2 Отговор
    В Америка само боклук може да стане президент!!!! Тамошната олигарсия е от боклук най-голям боклук, както и масовия амеликанец мислещ само за секс и МакДоналдс

    Коментиран от #11

  • 6 Монтреал

    15 0 Отговор
    Сега остава да похвали Саудитска Арабия за прекрасното убийство и разчленяваме на Кашоги. Шейх Мохамед бин Салман е чудесна личност, корав тип
  • 7 Бесен Язовец

    11 1 Отговор
    Такава им е цялата политика . Какво каза бай дони на Меркел ? Хвърли и няколко бонбона на масата с думите "пак кажи че не съм ти дал нищо "! По голямо унижение от това ....!

    Коментиран от #8

  • 8 Бесен Язовец

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Поредната тъпанарско-поръчкова новина за Доналд Трамп, само и само местната рублерастня-каскетня да се радва и да се зареди отзаранка с позитивна енергия !
  • 9 Бесен Язовец

    4 2 Отговор
    Сигурен ли си ??? -Любопитен момент е имало по време на срещата на Г-7, когато германският канцлер Ангела Меркел и премиерът на Канада Джъстин Трюдо са се опитвали да натиснат Тръмп, американският лидер се е почувствал сякаш западните лидери се обединяват против него. Въпреки случващото се, американският президент се съгласил да подпише документа. След това той си е пъхнал ръката в джоба на сакото си, откъдето извадил два бонбона "Старберстс". Това разказа американският политолог Иън Бремер в интервю за Си Би Ес.

    Веднага след това Тръмп подхвърлил бонбоните на Меркел и казал: "Ето, Ангела. Да не кажеш после, че никога не съм те черпил", разказа Бремер.
  • 10 🗽ООН ПОТПИСАХА 🌍

    4 0 Отговор
    Всеобщата декларация на правата на човека
    Член 19
     Всеки има право на свобода на мнение и изразяване, което включва и правото да не провежда убеждения, както и правото да търси, получава и разпространява информация независимо от границите, информация и идеи чрез каквито и да било средства за изразяване.
  • 11 До Така де

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така де":

    ТАКА ДЕ и ти си от писачите свободни маниполатори в коментари на мобинг 🤷🏼‍♂️
    ако не беше няма да нападаш никого нямаше да сеееш да покълват раздори А
    щеше да си СРЕЩУ ГЛОБАЛНИЯ МОБИНГ РОТШИЛДОВКИЯ КЛАНБАНКЕР ИСТРИВАЩИ ПСИХАРИ ЧОВЕШКИЯ МОРАЛ НОРМИ И СЪЗНАНИЕ . ЗАЩОТО АКО ПИШАТ ЗА ТРЪМП ЧЕ Е ПСИХАР МОБИНГА ,
    КАКЪВ Е ТВОЯ 🗽Така де 🤷🏼‍♂️
  • 12 БЪЛГАРИН - РОДОЛЮБЕЦ

    1 12 Отговор
    Рубладжии нещастни, що не поискате руско поданство и не отидете да живеете в Раша. Така ще имате шанс за еднопосочни екскурзии до Сирия, може и икономически развития Иран, до Сибир и т.н. При повече късмет може да има и завръщане. Поне ще престанете да тровите въздуха на нашата България, така омразна за вас!

    Коментиран от #13

  • 13 Яшар

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "БЪЛГАРИН - РОДОЛЮБЕЦ":

    Колко патетично! Малко сте, но за сметка на това - много кресливи. Еврогейчета смотани!.. 😎