Отидете към основна версия

2 169 3

Брекзит е все по-близо

  • брекзит-
  • споразумение-
  • министри-
  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания

Важна победа за Тереза Мей

Снимка: БТА/ XINHUA

Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това заяви премиерът Тереза Мей след петчасово съвещание с членовете на кабинета си, предадоха британските медии.

"Колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да одобри проектоспоразумението", заяви Мей в кратко изявление пред журналисти, което направи пред "Даунинг стрийт" 10. "Това е решителна стъпка, която ще ми позволи да постигнем напредък и да финализираме споразумението", добави тя.

Тереза Мей лично обяви колективното решение на кабинета, което, по нейните думи, е изцяло в интерес на Обединеното кралство. "Това решение защитава нашите работни места и нашия съюз", допълни тя. Преговарящите от Европейската комисия и Обединеното кралство са постигнали споразумение по оттеглянето на Великобритания от ЕС, всички аспекти са приключени и договорени на ниво преговарящи, се казва в съобщение на Европейската комисия.

Преговарящите са договорили и рамката на политическата декларация за бъдещите отношения, която Европейският съвет трябва да приеме. Има решение за избягване на твърдата граница между Ирландия и Северна Ирландия, съобщи главният преговарящ Мишел Барние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: