15 Ноември, 2018 07:03 2 151 3

Брекзит е все по-близо

  • брекзит-
  • споразумение-
  • министри-
  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания

Важна победа за Тереза Мей

Брекзит е все по-близо - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това заяви премиерът Тереза Мей след петчасово съвещание с членовете на кабинета си, предадоха британските медии.

"Колективното решение на кабинета е, че правителството трябва да одобри проектоспоразумението", заяви Мей в кратко изявление пред журналисти, което направи пред "Даунинг стрийт" 10. "Това е решителна стъпка, която ще ми позволи да постигнем напредък и да финализираме споразумението", добави тя.

Тереза Мей лично обяви колективното решение на кабинета, което, по нейните думи, е изцяло в интерес на Обединеното кралство. "Това решение защитава нашите работни места и нашия съюз", допълни тя. Преговарящите от Европейската комисия и Обединеното кралство са постигнали споразумение по оттеглянето на Великобритания от ЕС, всички аспекти са приключени и договорени на ниво преговарящи, се казва в съобщение на Европейската комисия.

Преговарящите са договорили и рамката на политическата декларация за бъдещите отношения, която Европейският съвет трябва да приеме. Има решение за избягване на твърдата граница между Ирландия и Северна Ирландия, съобщи главният преговарящ Мишел Барние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    7 2 Отговор
    Има още няколко месеца, ще видим..!? Но Тереза Мей, от тук на сетне, е "политически труп"..!! Да прецакаш Сорос - лесно няма да се "забрави"..!?
  • 2 прока

    4 0 Отговор
    Това е първата стъпка към разпадането на ЕС.
  • 3 Бай Ганю

    0 1 Отговор
    Как разпад на ЕС бе. Нъл досега разправяхте че ингилизите ще се разпадат, ще умрат, ще изчезнат и тинтири минтири...кът ви казват ората че сте прости да си мълчите че ги излагате и тях - сърдите се. Не ви харесва. А за харесване ли сте. Я се разходете по улиците, по моловете Огледайте се около себе си... Се цървули на ента степен...
Новини по държави: