Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 16:50 1 442 3

Готвят вот на недоверие срещу Мей

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Недоволство срещу споразумението за излизането на Великобритания от ЕС

Лидерът на едно от крилата на Консервативната партия във Великобритания обяви, че е готов да организира вот на недоверие срещу премиера Тереза Мей, съобщи The Telegraph.

Джейкъб Рий – Мог оглавява крилото, подкрепящо излизането на Великобритания от ЕС. Според нето предложеното споразумение за излизане от ЕС не отговаря на обещанията на Мей.

„Дали не трябва да пиша на председателя на Комисията 1922 Греъм Брейди“, заяви Мог.

Според правилата на Консервативната партия, битката за лидерство може да започне, ако председателят на партията подаде оставка или 15% от консервативните депутати изпратят писма до председателя на Комисията 1922. По този начин може да се организира вот на недоверие.

Ако председателят загуби гласуването, то ще има нов лидер. При победа, обаче лидерът печели подкрепа за прокарване на предложения през годината.

Според Джейкъб Рийс-Мог Мей обеща Великобритания да напусне митническия съюз, да защити целостта на Обединеното кралство и да извади страната от юрисдикцията на европейските съдилища.

Мей уверява, че в бъдещите си отношения с ЕС Великобритания няма да е в митническия съюз и единния пазар.

Вече има сериозна позиция срещу споразумението в британския парламент. По-голямата част от опозицията най-вероятно ще гласува. Възможно е на Мей да й се наложи да преговаря с лейбъристите. Те обаче също се обявиха срещу споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дънди

    8 0 Отговор
    Застреляйте тоя крокодил !
  • 2 гост

    7 0 Отговор
    Абе взеха да се опомнят каква глупост ще направят с тоя брекзит ама дано не е късно ...
  • 3 onq s hilikoptera

    1 0 Отговор
    Ко казахте...???!!!
Новини по държави: