Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 11:09 3 196 3

Политическо земетресение в Лондон

  • доминик рааб-
  • оставка-
  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • тереза мей

Поредни оставки заради Брекзит

Политическо земетресение в Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър, отговарящ по въпросите за излизането на Великобритания от Европейския съюз, подаде оставка. Доминик Рааб не подкрепя споразумението на Тереза Мей с ЕС.

По-рано Тереза Мей заяви, че британското правителство е одобрило текста на проектоспоразумението с ЕС по условията за Брекзит. Британските медии обаче написаха, че някои от министрите в кабинета й не са съгласни с документа, регламентиращ условията за напускането на блока.

Това обаче не е единствената оставка. Британският държавен секретар за Северна Ирландия Шайлеш Вара съобщи, че е подал оставка заради несъгласие с проектоспоразумението за Брекзит, сключено от правителството му и Европейския съюз. Вара, който подкрепяше свикването на референдум за оставане в ЕС, изтъкна, че задачата на министър-председателката Тереза Мей да убеди парламента да подкрепи проекта за споразумение е истинско предизвикателство.

Доминик Рааб бе отявлен привърженик на идеята за напускане на блока, но той не е съгласен с действията на премиера Тереза Мей. През 2016 година близо 52% от британците, гласували на референдума, избраха напускането на ЕС. Естер Маквей, която оглавява британското министерство на труда и пенсиите, също подаде оставка заради договорената от Лондон и Брюксел сделка за Брекзит, предаде Ройтерс. „Сделката, която представихте пред правителството вчера, не зачита резултатите от референдума", написа Маквей в писмо до Тереза Мей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ко? Не!

    0 0 Отговор
    И ся ко? Остават в ЕС или заминават от там?
  • 3 уанка

    0 0 Отговор
    Естър Маквей, каква си ми кукличка на 49! Къде ще ти се наслаждавам на муцунката сега като се махаш?
Новини по държави: