Last news in Fakti

15 Ноември, 2018 14:32 1 354 1

Лейбъристите не искат споразумението на Мей

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • ес

Все повече въпросителни около излизането на Великобритания от ЕС

Лейбъристите не искат споразумението на Мей - 1
Снимка: БТА/AP

Лейбъристката партия на Великобритания заяви, че вероятно няма да приеме споразумението на премиера Тереза Мей за излизането на страната от ЕС, съобщи Гардиън.

Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин заяви, че споразумението не отговаря на условията на партията. Според Корбин планът на Мей е огромен провал, който не бива да се допуска.

„Правителството е в хаос. Ако преговарящият за излизането от ЕС Доминик Рааб не подкрепи споразумението, то тогава и депутатите не могат да го подкрепят“, заяви Корбин.

По-рано самият Рааб подаде оставка в знак на несъгласие със споразумението. Корбин подчерта, че излизане от ЕС без споразумение не е вариант.

Той допълни, че никъде не е споменат периода за прилагане на споразумението. Тоест това може да значи, че то може да влезе в сила и през 2099 г.

Според него парламентът трябва да изтегли споразумението като неприемливо за властите и гражданите в страната.

Премиерът Мей вече обяви, че ще се съобрази с решението на депутатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудно

    5 1 Отговор
    Очаквайте скоро предсрочни избори. Дори и да направят нов референдум, дори и да кажат хората/политиците оставаме в ЕС пак ще мине един период изпълнен с хаос. Клета Англия... владетелка на моретата и колонизатор гигант... какво доживя - дребни душици да лашкат 3-тата по сила икономика на Европа.
Новини по държави: