Отидете към основна версия

3 015 11

Мигранти нападнаха екипаж на кораб

  • великобритания-
  • мигранти-
  • нигерия-
  • кораб

Британски командоси ги щурмуваха

Снимка: Shutterstock

Група мигранти е успяла да се качи на борда на товарен кораб и принуждава екипажа да ги остави на брега, когато морският съд влезе в устието на Темза при графства Есекс и Кент, съобщава Sky News, позовавайки се на транспортната компания Grimaldi Group, която е собственик на кораба.

„Намерихме четирима незаконно пребиваващи на кораба лица. Плавателният съд идва от Нигерия. Нарушителите са излезли от каюти и са започнали да заплашват членове на екипажа и да искат корабът да се приближи до брега. Смятаме, че искат да скочат и да достигнат с плуване британския бряг”, казва управителят на компанията Пол Киприан.

Членовете на екипажа са успели да се скрият на сигурно място и корабът се намира под техен контрол. Мигрантите не разполагат с оръжие, но са успели да се въоръжат с подръчни средства. Корабът се намира североизточно от графство Кент.

На своята страница в социалната мрежа Twitter, полицията на Есекс заявява, че предприема мерки за отстраняване на проблема на кораба и към момента не разполага с информация за пострадали.

В ранните часове на съботния ден 25 командоси на британските военноморски сили са щурмували товарния кораб. При операцията няма пострадали. Четиримата задържани са задържани според британските имиграционни закони, а корабът е отведен в пристанище Тилбъри.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: