Отидете към основна версия

3 377 6

Втори референдум за Брекзит ще е катастрофа

  • брекзит-
  • великобритания-
  • референдум-
  • джереми корбин-
  • ес-
  • катастрофа

Предстои ли ново гласуване?

Снимка: БГНЕС/ EPA

Имаше голямо ликуване сред тълпите пред сградата на парламента преди дни, когато сделката на министър-председателя Тереза Мей с ЕС беше отхвърлена с рекордно мнозинство от депутатите. Въпреки това след години можем да погледнем обратно към този момент като пагубен за британската демокрация.

Това коментира британският консерватор Уилям Хейг пред изданието The Telegraph. Според него втори референдум за Брекзит ще е катастрофа за страната, но по всичко личи, че натам са се запътили нещата. Депутатите отхвърлиха споразумението на Мей, която тя постигна със страните в ЕС.

На Острова все повече се говори за провеждането на нов референдум, защото другият вариант е Брекзит без сделка, което на практика ще постави Лондон в тежко положение. Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин подкрепи идеята за втори референдум.

През 2016 година близо 52% от гласувалите избраха излизане от ЕС. Корбин е на мнение, че страната трябва да остане в европейското семейство. Най-добрият начин да бъде избегнат Брекзит без сделка е да се гласува моята сделка, заяви днес британският премиер Тереза Мей в Камарата на общините, където представи подобрен вариант на нейните планове, които бяха категорично отхвърлени миналата седмица.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: