22 Януари, 2019 13:09 2 948 9

Германия предлага втори референдум за Брекзит

  • катарина барли-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • тереза мей-
  • михаел рот

В Берлин са сериозно разочаровани от плана на Тереза Мей

Германия предлага втори референдум за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският министър на правосъдието Катарина Барли изрази разочарование от плана на британския премиер Тереза Мей за излизане от задънената улица по въпроса за Брекзит. Великобритания трябва да организира втори референдум, каза Барли, цитирана от Reuters.

Вчера Мей заяви, че ще опита да намери изход от безизходицата в парламента, като поиска още отстъпки от ЕС по въпроса за предпазния механизъм за предотвратяване на митнически проверки на ирландската граница.

"Да, разочарована съм. Това не е начинът", каза германският правосъден министър пред местно радио.

Барли, която има германско и британско гражданство, заяви, че проектоспоразумението с ЕС няма да бъде променяно. В същото време тя добави, че може да бъде направена отсрочка, ако има втори референдум. "Това може да успокои обстановката", каза Барли.

Германският министър за европейските въпроси Михаел Рот също изрази разочарование от вчерашните изявления на британския премиер. "Къде е план Б? За един приятел питам. . .", написа той в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормален

    16 7 Отговор
    България предлага първи референдум за Герзит.
  • 2 mom4eto

    22 8 Отговор
    А какви са ТЕ, за да предлагат каквото и да е??? :(

    Коментиран от #7

  • 3 Патето яки

    9 4 Отговор
    Свикнали са да командват.
  • 4 Българина

    17 6 Отговор
    Германия мисли за острова като пазар, след като сащ и китай ги отрязаха, германия потъва в ислямски проблеми а икономиката и е на път да рухне до испанската. Не искат да изтърват англия че на всички ще стане ясно че има и живот извън ссср2. Колкото по бързо се преорентираме към индия русия и китай по добре. От запад само шамари забрани и лобистки закони
  • 5 сноу

    8 2 Отговор
    Тая е от групата клявки на баба Шменкелуца .Тя си ги сложи да и крепят дирника.Всичките са откровени тъпунгерки и с абсурдно образование и професии дето нямат нищо общо с постовете дето ги чучна .Фон Лайен /акушер-гинеколог/министър на отбраната...???? А..кажете ми как генералите козируват на това нИщо..?Тая патка Кейт Барли се гушна с един бозав йезуит от МИ-6 та той набързо и прикачи бакалавър едропейско право, а тя си беше биоложка.При нашествието на мьослемските орди през 2015 тогавашния правосъден министър подаде оставка несъгласен с wir achafen das на Шменкелуц ханъм и кака ви Барли набързо се цоцна на стола с идеята, че ще повлияе с нещо на ингилизите.Е..нищо не свърши ,та сега са я пощипнали да рекне два -три лафа ,че неудобно да излизат през джуките на шефката и..
  • 6 УСЕЩАНЕ ЗА ВЛАСТ

    3 2 Отговор
    Изразеното от НЕМЦИТЕ мнение е усещане за власт, която налагат над всички !!!!!!!!!!!!!! Подобни на тези заповеди минават в измислени държавеци като българия , но не и в империи като АТГЛИЯ в които слънцето не залязва!!!!!
  • 7 Диди

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "mom4eto":

    Как кои?Това е държавата,която най много Млрд.плаща годишно в ЕС.Как няма да предложат.От Брексита губи Англия,но и ЕС.Трябва да се мисли за интересите на ЕС.
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОВА НЕ Е ЛИ - "НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ " КЪМ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ИЛИ ПРОСТО ХИТЛЕР ИСКА ДА ПОБЕДИ ОТ ГРОБА ??? БАХ ТИ ФРАНСЕЗ-ИЙЧЪНТАЙЗИТЕ - МАРКОНИ -МАКРОНИ-СПАГЕТИ И ЮФКА -ТА ТОЙ "М-Г" Е ПРОИЗВОДНО НА ЕВРЕЙКАТА Л А Г А Р Д -И НА МРЪСНАТА ГРАБИТЕЛСКА ЧАСНОБАНКОВА СИСТЕМА- АЛА ЕВРЕЯТ РОТШИЛД !!!!!!!!!!!!!!
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ФРАНЦИЯ Е "ИЗБЯГАЛА" ОТ ВИЕТНАМ И ГО Е "НАТРЕСЛА" НА САЩ !?!? ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ГЕРМАНИЯ НЕ Е ИМАЛА КОЛОНИИ -КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ ПОДЛЕЖАЩИ НА ВЪЗМЕЗДИЕ "НАЦИИ"-....ВИЕ ГИ ЗНАЕТЕ !?!? АКО БРИТАНЕЦ ПРЕБИЕ С ПАВЕ СИНА МИ -ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С НЕГО ,ПРИАТЕЛИТЕ МУ И ПОЛИЦАИТЕ ,КОИТО ЩЕ МЕ НАПАДНАТ ...ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ МАЙКИТЕ ИМ !!!!!!!!!!
Новини по държави: