22 Януари, 2019 19:27 9 098 15

Пълна лудница във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Лейбъристите търсят вариант за втори референдум

Пълна лудница във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представителите на Лейбъриската партия във Великобритания предложиха депутатите да имат правото да гласува за втори референдум за бъдещето на страната в ЕС, съобщи The Telegraph.

Предложението е част от възможностите да се спре излизане на страната от ЕС без споразумение.

Парламентарно изменение, внесено късно в понеделник, ще иска от министрите да се явят в парламента, за да обсъдят евентуални начини да предотвратят излизането от ЕС без сделка.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи още една стъпка за павиране на пътя за провеждането на нов референдум за членство в Европейския съюз, като се опитва да използва парламента за изземване на контрола над процедурата по Брекзит от премиера Тереза Мей.


40 министри вече са заплашили премиерът Тереза Мей с оставка, ако не им позволи да гласуват за механизъм, който ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Според експерти премиерът трудно ще позволи свобода в подобно гласуване.

Предложението за споразумение за излизане от ЕС, договорено от премиер с Европа, беше отхвърлено от британския парламент. Сега се планира отлагане на датата на излизането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    83 6 Отговор
    Какво очаквате от държава с обратно движение? :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 лабораторията

    50 1 Отговор
    В развод ли си? Не, в брекзит съм. Как така? Ми от две години се развеждаме с жената, но тя от две години си е затръгвала и все не си тръгва.
  • 4 ТАС

    37 0 Отговор
    "40 министри", Колко министри имат британците? Не са ли малко множко
  • 5 Чичо

    26 1 Отговор
    Е, чак пък, пълна лудница. Имат още 4-5 месеца, съвсем да се сдухат и ........ да заповядат на 'слънчака'. Пълна 'психаротетапия'. От-до ! All inclusive.

    Коментиран от #10

  • 6 ело

    56 2 Отговор
    Винаги съм казвал, и пак ще го повторя , че Англичаните са " високомерни,хитри,подли и коварни " достатъчно е да прочетете историята последните 200-250 години за да разберете.

    Коментиран от #13

  • 7 бе нали

    14 4 Отговор
    ес е много лошо място...защо англетата се натискат за сделка ??? ами да излизат без и да си въртят търговия а тръмп и китай ....никой не може да ги задържи насила в ес
  • 8 Дедо ви

    29 2 Отговор
    Да се махат! И без това скоро ще им е премиер Ахмед, Рамзи или Мюмюн.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Джентълменът русофил

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Чичо":

    Между другото, бях скептичен, но изглежда де оказва вярно, че Слънчев Бряг набира популярност сред британците. Един колега ме пита миналата седмица дали е хубаво. Аз му отвърнах, че има прекалено много шум и пияни хора, а той се засмя и попита шеговито "твърде много британци". Аз естествено отвърнах не, твърде много пияници" - какво да му кажа на човека. Препоръчах му Свети Влас, само че той продължи да ме разпитва за Слънчев Бряг, дали било евтино, явно си търси купон човека. Ако някъде по вестници или по тв медии са споменали нещо добро за Слънчев бряг, вярвайте ми, ще е пълно с британци това лято. Те са така - кажат ли им нещо по BBC и почват да го повтарят, като папагали.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Bubbles

    6 1 Отговор
    Тия се оплетоха като пилета в калчища, тотален смях!
  • 13 Bubbles

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "ело":

    Мне точно, че са подли подли са, че са коварни, коварни са, че са надути, надути са, но в никакъв случай не са хитри, даже напротив, пълни идиоти са.
  • 14 Анти-англичанин

    14 1 Отговор
    Сега къде е онзи, Фараж?
    Той забърка тази каша... Запали им чергата и се скри! Сега да излезе и да обяснява колко е хубаво да си извън Европа и самостоятелен!
    Натъпка им главите с глупости, включително:
    " ...следващите две години се очаква във Великобритания да дойдат 30 МИЛИОНА българи.."
    И те му повярваха! Никой не си направи труда да провери в Google колко жители има България!!!
    Хайде сега да излезе и да ги спасява!
    Ама се скри, а пък и е късно вече, колата се обърна!
  • 15 Баи пешо

    4 1 Отговор
    Смешници
Новини по държави: