22 Януари, 2019 07:32 3 347 6

Втори референдум за Брекзит ще е катастрофа

  • брекзит-
  • великобритания-
  • референдум-
  • джереми корбин-
  • ес-
  • катастрофа

Предстои ли ново гласуване?

Втори референдум за Брекзит ще е катастрофа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Имаше голямо ликуване сред тълпите пред сградата на парламента преди дни, когато сделката на министър-председателя Тереза Мей с ЕС беше отхвърлена с рекордно мнозинство от депутатите. Въпреки това след години можем да погледнем обратно към този момент като пагубен за британската демокрация.

Това коментира британският консерватор Уилям Хейг пред изданието The Telegraph. Според него втори референдум за Брекзит ще е катастрофа за страната, но по всичко личи, че натам са се запътили нещата. Депутатите отхвърлиха споразумението на Мей, която тя постигна със страните в ЕС.

На Острова все повече се говори за провеждането на нов референдум, защото другият вариант е Брекзит без сделка, което на практика ще постави Лондон в тежко положение. Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин подкрепи идеята за втори референдум.

През 2016 година близо 52% от гласувалите избраха излизане от ЕС. Корбин е на мнение, че страната трябва да остане в европейското семейство. Най-добрият начин да бъде избегнат Брекзит без сделка е да се гласува моята сделка, заяви днес британският премиер Тереза Мей в Камарата на общините, където представи подобрен вариант на нейните планове, които бяха категорично отхвърлени миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRITSHIT

    17 1 Отговор
    Така ни надуха главите с тоа брекзит че Великобритания вече е мръсна дума, нищо общо със символа който беше, това се запечатва в съзнанието на хората, а пък ЕС вместо да се занимава с ОГРОМНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ губи време в Брекзит формалности
  • 2 ЕС е ПАРОДИЯ и КЛУБ ПО ИНТЕРЕСИ

    10 1 Отговор
    Няма нищо общо с онова което си въобразяваме. Англия ЗНАЕ ЗАЩО ИЗЛИЗА но незнае какъв път да
    хваща ! НОВ СВЯТ ВЪЗНИКВА, с нови порядки, където народа става слуга на аристокрацията.
  • 3 12345

    15 3 Отговор
    Великобритания избра да напусне ЕС. Това беше безпрецедентен ход, който криеше огромни рискове за начало на разпад на целия ЕС. Британците избраха да продължат напред без да е необходимо да се съобразяват с евробюрократите и техните интереси, водени от интересите на собствената си държава. Сега се опитват да сключат сделка с ЕС, като запазят всичките си икономически ползи от членството в съюза, но политически да бъдат абсолютно независими. Ами ЕС има право да не е съгласен с тях и да наложи своите клаузи в договора. Дано Меркел и компания не се огънат под британския натиск и да покажат на всеки, търъгнал да напуска, че това няма да е приятно за напускащия и че той /напускащия/ ще трябва да си понесе произтичащите от това негативи.

    Коментиран от #5

  • 4 СТАЛИН

    5 0 Отговор
    ингилизите винаги са играли курвачка но сега стомната се счупи-пръсна се за тях.никакви отстъпки-вън.
  • 5 Огъване

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Прав си, но едно уточнение - никой в ЕС няма защо да се огъва под британски натиск. ЕС държи всички козове и ще наложи на ВБ буквално каквото си реши. Англия няма никакъв механизъм да оказва натиск, иначе отдавна да са го употребили. Освен ако не ги подкупят или не получат странен пристъп на милостивост, брюкселските бюрократи просто ще съсипят ВБ. Ти сам го казваш - в техен интерес е да преподадат урок на всички кандидат-напускащи.
  • 6 Именно

    1 0 Отговор
    Ще е катастрофа ама за Брекзита ;)
Новини по държави: