Last news in Fakti

18 Януари, 2019 13:40 2 923 6

Човекът, извадил Великобритания от ЕС, очаква втори референдум

  • брекзит-
  • найджъл фараж-
  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Неяснотата на Острова продължава

Човекът, извадил Великобритания от ЕС, очаква втори референдум - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обединеното кралство вероятно ще отложи Брекзит и е възможно да има още един референдум, така че противниците на членството в Европейския съюз трябва да се организират. Това заяви британският политик Найджъл Фараж, цитиран от Ройтерс.

Найджъл Фараж беше един от хардлайнерите в кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз. На референдума през 2016 година близо 52% от гласувалите избраха излизане на страната от блока. "Боя се, че Камарата на общините на практика ще отмени този Брекзит. Според мен най-вероятният изход от всичко това е удължаване на Член 50", каза Фараж в ефира на "Скай".

"Може да има друг референдум", добави той. По думите му привържениците на еврочленството са "добре финансирани и организирани". Запитан за бъдещето на Партия за независимост на Обединеното кралство, която той навремето ръководеше, той отговори, че е "неспасяемо".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Byg

    13 7 Отговор
    Боклук
  • 2 среднощен

    7 0 Отговор
    От "царски офицер" се превърна в "проходна пешка" обслужвайки интереси различни от тези на "Острова"..!? Какви са прогнозите на Фараж за втория референдум - това е по-интересно..!?

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    9 1 Отговор
    Братя българи!Пролетарии от всички страни!ДА СЕ ВДИГНЕМ КАТО ЕДИН В ПОДКРЕПА НА ОСТАВАНЕТО НА АНГЛИЯ В ЕС!Всъщност за БГ не е важно самото Членство на Англия ,А ЕВРОВНОСКАТА КОЯТО ПЛАЩА...,щото си обичаме Еврофондовете ОТ МАЛКИ:)
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    `що само два референдума? Трети път - майка и баща...

    Коментиран от #5

  • 5 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ето това е въпросът..!? Ще стигнем до необходимостта да има "наднационална институция", която да регулира броя..!? Нещо като "арбитър"..!? "Мачът" може да бъде спечелен и по "точки", но някой трябва да ги отсъди..!!
  • 6 Реалист

    1 0 Отговор
    На тоя рашките му плащат "на референдум" тъй че ако може ще докара и до трети. Явно иска още еврОрки от новите, за международно разплащане.
Новини по държави: