Отидете към основна версия

9 124 15

Пълна лудница във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Лейбъристите търсят вариант за втори референдум

Снимка: БГНЕС/EPA

Представителите на Лейбъриската партия във Великобритания предложиха депутатите да имат правото да гласува за втори референдум за бъдещето на страната в ЕС, съобщи The Telegraph.

Предложението е част от възможностите да се спре излизане на страната от ЕС без споразумение.

Парламентарно изменение, внесено късно в понеделник, ще иска от министрите да се явят в парламента, за да обсъдят евентуални начини да предотвратят излизането от ЕС без сделка.

Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин направи още една стъпка за павиране на пътя за провеждането на нов референдум за членство в Европейския съюз, като се опитва да използва парламента за изземване на контрола над процедурата по Брекзит от премиера Тереза Мей.


40 министри вече са заплашили премиерът Тереза Мей с оставка, ако не им позволи да гласуват за механизъм, който ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без споразумение. Според експерти премиерът трудно ще позволи свобода в подобно гласуване.

Предложението за споразумение за излизане от ЕС, договорено от премиер с Европа, беше отхвърлено от британския парламент. Сега се планира отлагане на датата на излизането.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: