Отидете към основна версия

6 203 12

Генерал от запаса: САЩ унищожиха Афганистан

  • сащ-
  • афганистан-
  • ислямска държава-
  • талибани-
  • пентагон

Американски войски са разположени в страната от 2001 година

Снимки: БГНЕС/EPA

През годините на своето присъствие в Афганистан Съединените щати не са направили нищо за страната, а напротив, унищожили са я. Това заяви бившият афганистански генерал Мохамад Еваз.

„САЩ не получиха никакви резултати. Те искаха да установят власт за борба с тероризма, да се борят с наркотиците и да помагат на афганистанците и афганистанската територия. Те не направиха нищо. Напротив, те унищожиха всичко”, заяви той пред репортери.

Американските войски са разположени в Афганистан от 2001 г. насам, където провеждат операции срещу бойци от „Ислямска държава” и радикалното движение на талибаните. Вашингтон преговаря с последните, а Пентагонът вече определи диалога като окуражаващ.

В края на януари американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да изтегли войските от Афганистан, ако бъдат постигнати мирни споразумения в страната.

Тръмп заяви в интервю за телевизионния канал CBS, че след изтеглянето на американските войски от Сирия и Афганистан, САЩ ще могат да ги върнат бързо там, ако възникне такава необходимост.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: