Отидете към основна версия

1 329 2

Джузепе Конте: Европа трябва да се вслуша в хората

  • джузепе конте-
  • европейски парламент-
  • италия-
  • италиански премиер

Италианският премиер призова за повече инвестиции в образованието и иновациите

Снимка: EP

Европа е на кръстопът, изправена пред съдбоносен избор, хората отчаяно искат да бъда чути. Това заяви италианският премиер Джузепе Конте пред Европейския парламент по време на дебатите относно бъдещето на Европа.

"Имаме възможност да предотвратим случващия се процес на откъсване на управляващите от гражданите. Подобен ход на събитията, ако продължи да бъде подхранван, може да доведе до спукването на балона на целия Европейски проект. Подобен "обратен завой" може да бъде постигнат единствено чрез солидарност и сближаване между държавите-членки", отеляза италианският премиер.

Конте подчерта нуждата от стабилно решение за управението на миграционния поток, включитено тъй наречените "вторични движения", базирано на солидарност между държавите-членки. Италианския министър-председател поиска и нов подход относно африканските проблеми.

"Преодоляването на изолираността значи растеж, стабилност и посвещение на ценностите на социалната солидарност и устойчиво развитие", допълни Конте. Към това той призова за повече инвестиции в младежта, образованието и иновациите, както и за приоритизиране на заетостта като инструмент към икономически растеж.

Конте заключи, че Европейският парламент трябва да има повече правомощия, сред които и правото на разследване и правото да инициира законодателство, за да възстанови вярата на гражданите на Стария континент в идеята за единна Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: