Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 10:53 1 314 2

Джузепе Конте: Европа трябва да се вслуша в хората

  • джузепе конте-
  • европейски парламент-
  • италия-
  • италиански премиер

Италианският премиер призова за повече инвестиции в образованието и иновациите

Джузепе Конте: Европа трябва да се вслуша в хората - 1
Снимка: EP

Европа е на кръстопът, изправена пред съдбоносен избор, хората отчаяно искат да бъда чути. Това заяви италианският премиер Джузепе Конте пред Европейския парламент по време на дебатите относно бъдещето на Европа.

"Имаме възможност да предотвратим случващия се процес на откъсване на управляващите от гражданите. Подобен ход на събитията, ако продължи да бъде подхранван, може да доведе до спукването на балона на целия Европейски проект. Подобен "обратен завой" може да бъде постигнат единствено чрез солидарност и сближаване между държавите-членки", отеляза италианският премиер.

Конте подчерта нуждата от стабилно решение за управението на миграционния поток, включитено тъй наречените "вторични движения", базирано на солидарност между държавите-членки. Италианския министър-председател поиска и нов подход относно африканските проблеми.

"Преодоляването на изолираността значи растеж, стабилност и посвещение на ценностите на социалната солидарност и устойчиво развитие", допълни Конте. Към това той призова за повече инвестиции в младежта, образованието и иновациите, както и за приоритизиране на заетостта като инструмент към икономически растеж.

Конте заключи, че Европейският парламент трябва да има повече правомощия, сред които и правото на разследване и правото да инициира законодателство, за да възстанови вярата на гражданите на Стария континент в идеята за единна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектантите

    1 9 Отговор
    И там болшевизма победи. Жалко, превземат ни.
  • 2 Правилно

    11 2 Отговор
    Крайно време е отказ от долара.

    Премахване на САЩ военни бази от ЕС.

    Гонене на НАТО.

    Закриване на всички брокерски къщи САЩ в ЕС.

    Закриване на всички САЩ компании в ЕС.

    Въвеждане на строг визов режим за САЩ.

    Всички емигранти от Африка ги изпращаме при онзи, който е предизвикал емиграциата следствие на войни - САЩ.

    ЕС на Европа ще се възроди, няма да ни млияят финансови и икономически кризи предизвикани от САЩ.

    ЕС ще стане едно прекрасно място за европейците без САЩ.

    АМИН!
Новини по държави: