Last news in Fakti

7 Февруари, 2019 17:25 5 182 25

Невиждано напрежение между Франция и Италия

  • франция-
  • напрежение-
  • италия

Франция привика своя посланик в Рим

Невиждано напрежение между Франция и Италия - 1
Снимка: Shutterstock

Френското министерство на външните работи обяви, че е привикало своя посланик в Италия Кристиан Масе за консултации, съобщи France 24.

През последните месеци италиански представители често отправят критики към френското правителство. От френското външно министерство обявиха, че решението е взето във връзка с многократни вербални атаки от страна на италиански представители, които са безпрецедентни след края на Втората световна война.

Италианският вицепремиер Матео Салвини критикува решенията за ЕС на френския президент Еманюел Макрон и обвини Франция, че не иска мир в Либия. Лидерът на движение „Пет звезди“ Луиджи ди Майо имаше среща с лидера на френското движение „Жълти жилетки“ Кристоф Шалансон. Според Франция тази среща се разглежда като намеса във вътрешните работи на страната.

Лидерите на десните групи в Италия вече изразиха подкрепа към протестиращите във Франция. Френският посланик ще проведе специални разговори с френски представители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макрон

    47 1 Отговор
    Чука баба си
  • 2 Гост

    34 1 Отговор
    Давайте нататък: кавга без бой - кучета я яли!
  • 3 брадвата

    41 0 Отговор
    Мадуря ще е само началото, ся почват всички да се пързалят по пързалката, и уж приятели и врагове. Опущия духа от бутилката. Ние вече сме изяли дедовия, на нас ни сложиха губернатор, ама да му мислят "независимите" държави
  • 4 Borislav Popov

    41 2 Отговор
    Франсетата да си приказват с посланика колкото си искат . Явно съюза върви към разпад !

    Коментиран от #7, #10, #25

  • 5 Анти седераст

    50 2 Отговор
    Проститутките на Сорос(Меркел, Мей и Макрон) губят почвс под краката си.
  • 6 среднощен

    41 0 Отговор
    "Центробежни сили"..!? Брекзит ще ги засили още повече..!? "Обединена Европа" е все още само химера. Няма "идея" около, която да се обединят държавите. Всичко е само "сметки" и политическо лицемерие! Като пример - "Европа на две скорости"..!!?

    Коментиран от #17

  • 7 Borislav Popov

    7 33 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Вървял той към разпад, бла, бла, по скоро на леля ти пундата ще се разпадне от колкото ЕС.

    Коментиран от #8, #24

  • 8 Боа

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Наивници,като теб, повече са с "мандат" от 4-и км!
  • 9 империализъм

    37 1 Отговор
    Франция и Англия още се мислят за империи! И мислят, че и другите ги възприемат така!
  • 10 onq s konq

    6 36 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Ами нали точно ЗА ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ срещу такава вероятност от разпад на ЕС или НАТО купуваме Ф-16 Блок 70 от АМЕРИКА а не от разни други?Защото въпросната ПОКУПКА освен чисто военно има и ОГРОМНО ПОЛИТИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ за отношенията САЩ-България,т.е. ДОБРОНАМЕРАНА И ИСКРЕНА ЗАЯВКА от наша страна ,че разчитаме приоритетно на ЗАКРИЛАТА ИМ при евентуална Руска агресия !И после пак подскачайте тука срещу Борисов що купувал от САЩ самолети а не от Швеция,която дори не е в НАТО!

    Коментиран от #13

  • 11 Иванов

    24 0 Отговор
    И веднага да вкарат в скандала и всв. Война в която франсетата воюващи срещу руснаците са равни по брой с франсетата съпротивляващи се срещу германците. И тези били уж победители... Франция е псевдо победител и би трябвало да бъде СКРОМНА В ПРЕТЕНЦИИТЕ СИ!!!

    Коментиран от #16

  • 12 666

    16 2 Отговор
    МАКАРОН НЕ МОЖЕ ДА ЧУКА И ЗА ТОВА СЕ Е ОЖЕНИЛ ЗА ДЪРТА СТАРА ГРОХНАЛА БАБА

    Коментиран от #15

  • 13 Иванов

    26 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Глупако, арабелите и курдите го научиха по трудния начин, че ЩАТИТЕ СА НЕВЕРНИ И МЕНТЕЛИВИ СЪЮЗНИЦИ. Утре Ердо ще им се надупи и са ни забили ножа в гърба!!! ДндГ!!!

    Коментиран от #19

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТОЧКАТА

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    НИКОГА НЕ ОБИЖДАЙ ЖЕНА ...ПРОСТАКО....ТЯ дава ЖИВОТ ...а ти със скапания си умрялхуй само клепаш терена...простакпростакпростако...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Прав си...ЕС е/пресилено/ обединение на нации...Въобще не става за ФЕДЕРАЦИЯ ,КАКТО СА ПЛАНИРАЛИ АМЕРИТЕ!!!!кръвта вода не става...Погледни ГАРДИЪН от преди няколко дена ...Имат интересна съпоставка от влизането на Англия през 70 години и сегашния брек зит....И тогава НЕ СА искали ЕС и сега...като един от проблемите е например МЕТРИЧНА И ЦОЛОВА МЕТРИЧНИ СИСТЕМИ!!!!!...ТЕ са ИЗМИСЛИЛИ ЦОЛА,ДАЛИ ГО НА СВЕТА!!!!!,ПЪК НЕКВИ ПРОСТАЦИ!!!ЩЕ ИМ ГО ВЗЕМАТ!!!!!НИКОГА.....дааа..никога няма да се съгласят.

    Коментиран от #18

  • 18 среднощен

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "ТОЧКАТА":

    Тепърва ще се включва и Китай в "подялбата"..! Европа е необходима само за да поддържа високата цена на марките и високия "брой звезди" в образованието и услугите..!? Всичко е обърнато на бизнес - дори и семейните ценности..!? Какво бъдеще, какви "пет лева"..!!?

    Коментиран от #20

  • 19 onq s konq

    1 17 Отговор

    До коментар #13 от "Иванов":

    Такива като тебе сте БЕЗПОЛЕЗНИ защото само критикувате ядно и сте вечно недоволни,НО НЕ ДАВАТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РЕШАВАНЕ НА ВЪПРОСИТЕ!И както викате "Долу Борисов" но не казвате кой да го замести,така и в случая НЕ ПРЕДЛАГАШ някой по-ефективен от САЩ ,който БИ МОГЪЛ ДА СЕ ИЗПРАВИ СРЕЩУ РУСКАТА АГРЕСИЯ НА ЗАПАД,РЕСПЕКТИВНО И В БЪЛГАРИЯ.А е казано че като нямаш решение за даден проблем,желателно е да замълчиш щото пречиш на мислещите!

    Коментиран от #22, #23

  • 20 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "среднощен":

    Прав си --няма бъдеще....ХРИСТОС ИЗГОНИ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА преди 2000 години ...пък сега ТЕ владеят света....и по-лоши от КИТАЙСКИТЕ -НЯМА!!!Който не им е сърбал попарата /той не знае.

    Коментиран от #21

  • 21 среднощен

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "ТОЧКАТА":

    Най-голямата опасност произтичаща от "крайно либералните политики" на съвременна Европа е, размиване границата между добро и зло..!? В книга Апокалипсис, при едно от обвиненията на Господ към църквите, ангелът казва: "..да беше топъл или студен, а ти си хладък и затова ще те изплюя из устата Си.."!! Европа днес е в това "топло-студено" състояние - няма идея, няма идеал, няма "възвишени цели" има само материални стремежи и връщане към най-примитивен хедонизъм..!!
  • 22 Име като гост

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    А,пък ти си много полезен с безпочвената си вяра в това,че със закупуването на дъртите кафези ф16 от партия гроб ще си осигурим подкрепа от сащ!?Агресия?Каква е твоята дефиниция за агресия?Да защитаваш държавата си от имперската кръвожадна политика на терористите от америка?Това ли е,onq?
  • 23 jforfk

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Не мога да разбера кой още да Ви каже, че САЩ и НАТО е едно и също, за да повярвате ... И ако Гарабет чуе, че "НАТО ще ни пази" няма да каже нов виц. Само преди дни в прав текст самият Доналд Тръмп, уточнявам: ПРЕЗИДЕНТЪТ НА САЩ каза, "защитавайте се сами, САЩ няма да Ви пази". КОЙ ОЩЕ ДА ВИ КАЖЕ ЧЕ НАТО НЯМА ДА НИ ПАЗИ? Та ако абсолютно измисленият от Вас страх от "анексия" от Русия вземе, че се състои, кой точно очаквате да ни защити? Може би Турция? Ами тя това и чака! За да ни окупира. Или Англия, знаеща само как да бомбардира България? Франция, дето ни мрази още от 1205 година? Германия, чиято армия се управлява от гинеколожка? Италия, Испания? Люксембург с армия от 1 полк? Балтийските страни и Полша? Да изброявам ли още? Разберете Русия си има голям проблем - Украйна. Да не влезе в НАТО и да се появи и там някоя база на НАТО /чети САЩ/. Ние за нищо не им трябваме. И трабва да се пазим сами с по-реална външна политика и неутралитет.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Има едно решение жабарите Славини и си Майо като подкрепят погромаджиите жълтите жилетки да си ги вземат тези боклуци в Италия и да си ги дондуркат, ама после и те ще им държат попарата. Половината от тях са били от криминалния контингент и са най обикновени платени поръчкови играчи.
Новини по държави: