Last news in Fakti

8 Февруари, 2019 16:06 1 723 7

ЕК към Италия и Франция: Разберете се сами!

  • италия-
  • франция-
  • ек-
  • юнкер-
  • напрежение

Повишено напрежение между Рим и Париж

ЕК към Италия и Франция: Разберете се сами! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейската комисия определи нарастващото напрежение между Париж и Рим като двустранен въпрос. Говорител на институцията не успя да посочи в отговор на въпрос дали някога в историята на ЕС е имало толкова влошени отношения между държави от Общността, след като вчера Франция върна за консултации в Париж посланика си в Италия.

Попитан дали следващата седмица председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще се срещне в Страсбург с италианския премиер Джузепе Конте, говорителят заяви, че това няма да бъде възможно заради графика на Юнкер. Говорителят не уточни какво в графика на председателя на ЕК би възпрепятствало подобна среща, нито какво ще прави Юнкер в късния следобед във вторник.

Програмата на заседанието на Европейския парламент в Страсбург следващата седмица предвижда Конте да говори пред евродепутатите във вторник следобед. От името на ЕК в дебата ще участва не Юнкер, а неговият заместник Юрки Катайнен. В същия ден Юнкер ще ръководи седмичното заседание на еврокомисарите, които заседават в Страсбург в седмицата на сесията на ЕП.

Няма някаква конспирация и това не е първият път, когато Юнкер няма да участва в дебат за бъдещето на ЕС с някои от държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. ЕК е така устроена, че когато председателят не може да участва, задачата поема негов заместник.

Няма знак или цел в отсъствието на Юнкер от дебата с премиера Конте. Юнкер има много други срещи и неща за правене. Работата на председателя не са само срещите, за които съобщаваме, поясни говорителят. Той добави, че графикът на Юнкер не е написан на камък и подлежи на промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и ТЕ ТАКА

    18 2 Отговор
    Те така Турция като ни нашамари,тия от ЕК ще кажат:РАЗБЕРЕТЕ СЕ САМИ.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 май френд

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "и ТЕ ТАКА":

    От създаването си държавата Турция винати е поддържала добри отношения с нас и никога не сме имали военни конфликти Даже прекалено приятелски гледат на нас

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "и ТЕ ТАКА":

    Ти в кой свят живееш? Явно още си 50 години назад във времето. При сегашната ситуация в Европа е невъзможен военен конфликт. Това което се случи с Югославия е, защото това беше една изкуствено създадена държава от Сталин.

    Коментиран от #5

  • 4 Мхмх

    11 0 Отговор
    Пак ще пие някъде дъртия коч Юнкер
  • 5 jforfk

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не той, а Вие в кой свят живеете? История не учите ли? Вече забравихте войната между 2 НАТОВСКИ държави - Турция и Гърция. Коя от тях е "изкуствено създадена от Сталин"? САЩ барем едно свястно възражение в ООН да бяха представили ... а то оправяйте се сами. Точно както сега Италия и Франция. А ако утре както пише колегата Турция ни нападне кой ще ни защити? Ако си мислите за НАТО просто разгледайте кой членува там и кой евентуално ще се бие за нас. САЩ и Англия ни показаха през 1943/4 година как воюват за нас. Справка бомбардировки над България. Франция ни мрази от 1205 год. Още искате ли? Белгия, Холандия дето дори в Шенген не ни пускат. Може би Балтийските страни и Полша? Едни немски пилоти воюваха рама да рамо с нас през 1943/4 и за благодарност срутихме и паметната плоча на кап. Вагнер, но виж на американските пилоти, поставихме. За благодарност. За пуснатите бомби.
  • 6 Май стюпид френд

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "май френд":

    И докато бяхме във Варшавския договор ли:-) бяхме първи дружки?
  • 7 Крадец

    1 0 Отговор
    Графикът на Юнкер е,че е решил тия дни да се отдаде на запой и не му е до политика !
Новини по държави: