Отидете към основна версия

15 081 50

Daimler не знае откъде Ким Чен-ун има лимузина Mercedes

  • daimler-
  • mercedes-
  • maybach-
  • северна корея-
  • ким чен-ун

От 15 години Daimler не поддържа търговски отношения със Северна Корея

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германският концерн Daimler не води бизнес със Северна Корея и поради тази причина не може да предостави информация откъде Ким Чен-ун разполага с лимузина Mercedes, съобщи Зилке Мокерт, представител на компанията.

В кортежа на севернокорейския лидер по време на неговите задгранични пътувания в Сингапур, Ханой и Владивосток, се забелязват лимузини Mercedes Maybach. Резолюция на Съвета за сигурност на ООН забранява продажбата на луксозни предмети на Северна Корея.

„В продължение на 15 години Daimler не поддържа търговски отношения със Северна Корея, като строго се придържа към регулациите на САЩ и Европейския Съюз. За да възпрепятства доставката на транспортни средства в азиатската страна или в севернокорейските посолства, Daimler въведе силен експортен контрол”, съобщиха от там.

„Какви продажби се реализират към трети държави е извън наш контрол и не е наша отговорност. Затова, моля, да се има предвид, че ние не разполагаме с информация как въпросните автомобили са попаднали в Северна Корея”, допълват от Daimler.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: