Отидете към основна версия

1 675 7

Сръбски министър се разминал със смъртта

  • ивица дачич-
  • сомалия-
  • експлозия-
  • убити-
  • министър

Ние сме свикнали, нас ни бомбардираха, каза министърът

Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският външен министър Ивица Дачич се е намирал в президентския дворец в сомалийската столица Могадишу в момент на терористичното нападение, съобщи агенция "Танюг".

Дачич заяви за агенцията, че е бил в двореца за разговори с президента на Сомалия Мохамед Абдулахи Мохамед, когато отекнала силна експлозия. Съобщено му било, че е извършено нападение и има много убити и ранени. Домакините информирали Дачич, че цел на нападението бил бившият външен министър на Сомалия.

Дачич каза това за агенцията от Атина, където самолетът на сръбското правителство кацнал принудително поради повреда. Сръбската делегация била в президентския дворец и водела разговори, когато отекнала експлозията.

"Ние сме свикнали, нас ни бомбардираха", казал Дачич, а президентът се пошегувал, че ако на мястото на сръбската делегация бил някой от Запад, "веднага щяха да избягат". В резултат на терористичния акт, извършен от терористи от Аш Шабаб, свързани с Ал Кайда, загинаха най-малко девет души, включително бившият външен министър на Сомалия, и бяха ранени 13 души, предимно войници.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини