Отидете към основна версия

1 703 8

Северна Корея нарече Помпео „отровно растение“

  • отровно растение-
  • майк помпео-
  • северна корея-
  • сащ-
  • и йон-хо

Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо нарече американския държавен секретар Майк Помпео "отровното растение на американската дипломация", което вреди на усилията за рестартиране на двустранните разговори по севернокорейската ядрена програма, предадоха AP и "Ал Джазира".

Министърът изрази това мнение като протест срещу наскорошно изявление на Помпео, че Вашингтон ще запази санкциите срещу Северна Корея, докато тя не се отърве от ядрените оръжия. Дипломат номер едно на Пхенян каза, че Северна Корея е готова да разбие на пух и прах абсурдната мечта на САЩ, че санкциите ще предизвикат промяна в страната.

Министърът допълни, че Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ. "Ако САЩ се опитат да се конфронтират с нас със санкции и не се откажат от тази позиция, това ще бъде погрешна преценка", каза дипломатът. По адрес на Помпео той заяви, че той "хвърлял тъмна сянка върху двустранните разговори и е бил по-заинтересован от собствените си политически амбиции, отколкото от настоящата американска външна политика".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: