Отидете към основна версия

3 972 7

Екс посланичка с обвинение срещу Тръмп

  • мари йованович-
  • доналд тръмп-
  • обвинение-
  • изслушване-
  • конгрес
Снимка: Shutterstock

Бившата посланичка на САЩ в Украйна Мари Йованович заяви пред Конгреса, че президентът Доналд Тръмп е оказвал натиск върху Държавния департамент за нейното отстраняване. Това тя каза по време на изслушване относно разследване за импийчмънт срещу Тръмп заради негов телефонен разговор от юли с украинския му колега Володимир Зеленски. Американският президент призовал Украйна да разследва Джо Байдън - фаворита за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през ноември 2020 г.

Екс посланичката заяви, че срещу нея е имало „съгласувана кампания", която се е основавала на "необосновани и неверни твърдения на хора с очевидно съмнителни мотиви“.

Йованович е била отзована от посланическия пост в Киев през май, докато Руди Джулиани - личният адвокат на Тръмп без официален пост в администрацията на президента - е оказвал натиск върху представители на украинските власти да разследват неоснователни обвинения в корупция срещу Джо Байдън и сина му Хънтър, който е работил за украинска газова компания. Йованович даде показания при закрити врата на 11 октомври в рамките на разследването за импийчмънт срещу Тръмп, започнато от контролираната от демократите Камара на представителите.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини