Last news in Fakti

12 Октомври, 2019 12:42 3 961 7

Екс посланичка с обвинение срещу Тръмп

  • мари йованович-
  • доналд тръмп-
  • обвинение-
  • изслушване-
  • конгрес
Екс посланичка с обвинение срещу Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

Бившата посланичка на САЩ в Украйна Мари Йованович заяви пред Конгреса, че президентът Доналд Тръмп е оказвал натиск върху Държавния департамент за нейното отстраняване. Това тя каза по време на изслушване относно разследване за импийчмънт срещу Тръмп заради негов телефонен разговор от юли с украинския му колега Володимир Зеленски. Американският президент призовал Украйна да разследва Джо Байдън - фаворита за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в Съединените щати през ноември 2020 г.

Екс посланичката заяви, че срещу нея е имало „съгласувана кампания", която се е основавала на "необосновани и неверни твърдения на хора с очевидно съмнителни мотиви“.

Йованович е била отзована от посланическия пост в Киев през май, докато Руди Джулиани - личният адвокат на Тръмп без официален пост в администрацията на президента - е оказвал натиск върху представители на украинските власти да разследват неоснователни обвинения в корупция срещу Джо Байдън и сина му Хънтър, който е работил за украинска газова компания. Йованович даде показания при закрити врата на 11 октомври в рамките на разследването за импийчмънт срещу Тръмп, започнато от контролираната от демократите Камара на представителите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 1 Отговор
    Полу сръбкиня, полу рускиня, родена в Канада, посланичка на САЩ в Украйна...) Какво става тука ве ?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Гошо

    11 0 Отговор
    " Йованович даде показания при закрити врата" Интересно как тогава знаете какво е казала И друго ,тя като е станала посланик да не би да е решила че е несменяема , като нашите журналисти
  • 3 Име

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Първо имиграция, после миграция. Кое не разбираш? Трябва да е чистокръвна американка ли? За да е там значи са я проверили преди това. Америка е страна на имигранти, всички търсещи по-добър живот, обикновено това са по живи умове. Така, че е нормално да има различни имена, а и от друга страна е нормално да се ползват хора, които имат някаква връзка със конкретната работа.
  • 4 Чичо Тони

    5 0 Отговор
    Президента Тръмп не е ли началник и на Държвния департамент, че да му търсят сметка за оказван натиск? или нещо бъркам?
  • 5 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Бориславе,не е важно къде е родена.Решаващо е,че се подписва в платежните ведомости на ЦРУ.
  • 6 Български По Хелзинкски Комитет

    1 0 Отговор
    И какво лошо има,че Тръмп не одобрявя тази скочумбра за посланик?

    Коментиран от #7

  • 7 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Български По Хелзинкски Комитет":

    Няма нищо лошо, той може да е началник, но са се месили други които не са.