Отидете към основна версия

1 394 1

Няма пострадали българи при земетресението в Албания

  • албания-
  • трус-
  • българи-
  • земетресение

Има разрушени сгради

Снимка: БГНЕС/ EPA

Към този момент няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, регистрирано малко преди 4 ч. тази сутрин. Епицентърът на труса е на 34 километра западно от столицата Тирана, под повърхността на Адриатическо море. Има разрушени сгради, засега няма информация за пострадали хора.

По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката са прекъснати на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие, съобщиха от Министерство на външните работи. Мисията ни в Тирана прозвънява българите в Албания след силното земетресение, което разтърси страната.

Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания. В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: