Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 09:10 1 392 1

Няма пострадали българи при земетресението в Албания

  • албания-
  • трус-
  • българи-
  • земетресение

Има разрушени сгради

Няма пострадали българи при земетресението в Албания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Към този момент няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, регистрирано малко преди 4 ч. тази сутрин. Епицентърът на труса е на 34 километра западно от столицата Тирана, под повърхността на Адриатическо море. Има разрушени сгради, засега няма информация за пострадали хора.

По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката са прекъснати на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие, съобщиха от Министерство на външните работи. Мисията ни в Тирана прозвънява българите в Албания след силното земетресение, което разтърси страната.

Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания. В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456 до Факти

    7 0 Отговор
    Факти, отново сте последни в отразяване на новини. Другите медии вече го отразихс. И ако спрете да чакате Блиц да напишат нещо, и след това вие да го препишете, може и да се получи нещо като журналистика. И назначете си журналисти за нощна смяна
Новини по държави: