Отидете към основна версия

5 415 18

Президентът на Русия коментира импийчмънта на Тръмп

  • импийчмънт-
  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • климатични промени

Путин смята, че става въпрос за вътрешни политически борби

Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на годишната си пресконференция руският президент Владимир Путин коментира процедурата по импийчмънт срещу американския президент Доналд Тръмп, предаде ТАСС.

За трети път в американската история Камарата на представителите одобри свалянето на държавния глава от власт. Това за да се случи обаче, е необходимо и Сенатът да гласува ЗА, а там мнозинството е на републиканците.

„Импийчмънта на президента Тръмп е продължение на вътрешнополитическата борба. Русия има интерес в подобряването на отношенията със САЩ и ще направи това, независимо кой е на власт там“, заяви руският президент Путин.

Той коментира и климатичните промени. Путин смята, че „никой не знае точната причина за промените в климата“. Президентът каза, че се съмнява в точността на изчисленията за въздействието на човешката дейност върху климата, но призова да се положат усилия, за да се ограничи негативното влияние над природата.

Руският лидер припомни, че историята на Земята познава и застудявания, и захлаждания. "Това може да зависи от глобалните процеси във Вселената", изтъкна той, цитиран на сайта на московския официоз "Росийская газета". По думите на Путин е много трудно да се изчисли как влияе човечеството на климатичните промени, но то не може и да остане безучастно. Необходимо е да се полагат максимални усилия, за да не се променя драматично климатът.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания