Last news in Fakti

7 Януари, 2020 09:23 1 583 3

Джон Болтън е готов да свидетелства

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • украйна-
  • доналд тръмп-
  • джон болтън

Ще свалят ли от власт президента Тръмп?

Джон Болтън е готов да свидетелства - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият президентски съветник Джон Болтън изрази готовност да свидетелства пред Сената по делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

"Стигнах до заключението, че ако Сенатът ме призове да свидетелствам, аз съм готов да дам показания", казва Болтън в изявление. По-рано бившият съветник се съобразяваше с директивата от Белия дом да не сътрудничи във воденото от демократите разследване.

Джон Болтън е най-високопоставеният президентски съветник, който ще свидетелства по делото срещу бившия си шеф. Миналия месец Камарата на представителите гласува за отстраняването от власт на Тръмп. Той е третият държавен глава в историята на Съединените щати, който се изправя пред подобна мярка.

Шансовете обаче на практика да бъде отстранен от длъжност са много малки, защото в горната камара мнозинство имат републиканците. Доналд Тръмп е обвинен, че е оказал натиск над Украйна за вътрешни политически изгоди. Американският президент отрича тези обвинения и заявява, че става въпрос за лов на вещици.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    0 1 Отговор
    Топките от елхата могат да ми свалят по червени прашки!!!:):):)
  • 2 Дончо тръгна на война с Иран

    0 0 Отговор
    без него и Джон му се разсърди.
  • 3 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    болтън беше съветник на тръмп по въпросите на националната сигурност.тои е републиканец.и поредния президенски съветник които си тръгна след като видя кви ги върши тръмп с путин,ердоган и т.н.надявам се да даде достатъчно силни показания за да убеди републиканците че тръмп е руска партенка и че трябва да бъде свален и подведен под съдебна отговорност за делата си!