21 Декември, 2019 15:40 1 198 4

Тръмп излиза във ваканция

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • флорида

Семейството на американския президент ще почива 2 седмици в луксозно имение във Флорида

Тръмп излиза във ваканция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напуска Вашингтон, за да прекара двуседмична почивка в луксозното си имение Мар-а-Лаго във Флорида, предаде Франс прес.

Преди да отпътува, Тръмп предвижда да подпише бюджетното законодателство, което обхваща множество решения, касаещи разнородни области, от семейната политика до големите военни насоки на страната.

"Днес ще подпиша нашия закон за отбраната на стойност 738 милиарда долара", написа в Туитър Тръмп, визирайки закона, който е част от законодателството за бюджета за следващата фискална година.

Този закон за отбраната е плод на компромис между републиканските и демократическите народни представители. "Този закон включва 12 седмици отпуск по бащинство, който ще се плаща, увеличаване на заплатите на нашите военни, създаването на космически сили, финансиране на стената по южната граница и увеличаване на законната възраст за пушене на 21 години! Това е нещо огромно!", допълни Тръмп в друг туит.

Космическите сили ще станат шестото подразделение на американските въоръжени сили, след сухопътните сили, военновъздушните сили, военноморските сили, корпуса на морските пехотинци и бреговата охрана. Засега обаче на този етап няма допълнително финансиране за тях, а "космическото командване", поискано от Тръмп, все още е в проектен стадий.

Бюджетът предвижда и увеличение с 3,1 процента на заплатите на членовете на въоръжените сили, което е най-голямото увеличение от десетилетие насам.

В това законодателство, в което има всякакви неща, се предвиждат и санкции срещу компании, сътрудничещи в изграждането на руския газопровод "Северен поток-2", за който Вашингтон твърди, че ще затвърди руското влияние в Европа.

Но двете седмици извън федералната столица, в имението, което Тръмп нарича "Зимния Бял дом" вероятно няма да са достатъчни, за да се забрави, че той е третият президент в историята, който е обвинен в Конгреса. Процедурата по импийчмънт не е приключила и датата и протичането на процеса в Сената все още не са ясни. Очаква се в Сената, където републиканците са мнозинство, Тръмп да бъде оневинен.

Тръмп обаче получи една добра новина - икономиката на САЩ отчете растеж през третото тримесечие от 2,1 процента, а на пазара на труда бяха създадени 266 000 работни места, докато ръстът на безработицата е най-нисък от половин век насам - 3,5 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Табаков

    3 0 Отговор
    Е,и бай Дончо най-накрая ще го удари на уволнение и ще иде да си се гушкат нейде с Мелания-куклата.
  • 2 007

    1 0 Отговор
    Да м.р.е ,, дее.ба бо__клука дее.ба 😠💀☠️🕯️
  • 3 Шляхтиц

    1 0 Отговор
    СЛАВА БОГУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Той

    4 0 Отговор
    Никога не е работил, за да излиза във ваканция...Но както и да е