Отидете към основна версия

1 240 5

Босът на Siemens: Тръмп ще ни подкрепи в Близкия Изток

  • siemens-
  • тръмп

Президентът Доналд Тръмп ще подкрепи ролята на Siemens в проекти за възстановяване в страни като Ирак и Сирия. Това заяви главният изпълнителен директор на германския конгломерат пред CNBC.


Макар да е със седалище в Мюнхен, Siemens има около 60 000 работници в САЩ, с още 100 000 заети индиректно и е нетен износител. Това е най-голямото присъствие на компанията в световен мащаб, подчерта главният изпълнителен директор Джо Кезер.


Притеснен от нарастващото търговско напрежение между САЩ и Европа обаче, босът на Siemens разкри, че тази седмица се е срещнал с Тръмп и висши служители на администрацията, за да се опита да изясни позицията си, надявайки се да не попадне в евентуален кръстосан огън.


"Имаме добри работници в САЩ, но ако отидем в Ирак, ако отидем в Сирия, за да допринесем за възстановяването на тези страни, тогава искам да бъда третиран като американска компания, която излиза и помага на тези хора", казал Джо Кезер на президента на САЩ.


Тръмп му отвърнал, че това е справедливо, имайки предвид факта, че Siemens създава работни места в Щатите, което ги прави част от един отбор.


В своя доклад за приходите от ноември Siemens поставя предпазлива прогноза за 2020-а, предупреждавайки за очаквано отслабване на световната икономика и предвиждайки забавяне за своите автомобилни и машинни продукти с къс цикъл.


Припомняме, че във вторник американският президент се срещна с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и повтори заплахите за налагане на мита върху европейски автомобили, в случай, че не се постигне споразумени между САЩ и ЕС. Въпреки това, страховете от ограничаването на глобалната търговия леко намаляха след подписването на така наречената първа фаза на търговска сделка между Щатите и Китай по-рано този месец.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини